België verrast met aanstelling Martínez als bondscoach

Reacties

Roberto Martínez is de nieuwe bondscoach van België. De Spanjaard volgt de ontslagen Marc Wilmots op.

België verrast met aanstelling Martínez als bondscoach

De 43-jarige Martínez was tot mei werkzaam bij Everton, waar hij het veld moest ruimen voor Ronald Koeman na een teleurstellend seizoen. Ook Louis van Gaal was in beeld voor het bondscoachschap, maar het is onbekend of hij ook echt is benaderd. Voor zijn tijd bij Everton was de Spanjaard manager bij Swansea City en Wigan Athletic.

'De Belgische voetbalbond is verheugd en trots om op deze korte termijn een coach van dit kaliber te hebben gevonden voor onze nationale ploeg. Nadat een shortlist werd gemaakt met de meest interessante profielen voor de functie is de keuze voor deze Spaanse coach snel gevolgd. Roberto Martínez liet al weten vereerd te zijn om met zo'n getalenteerde spelersgroep aan de slag te mogen', zo meldt de bond. De Spanjaard zal donderdag worden gepresenteerd. Van een bepaalde contractduur is nog geen melding gemaakt.

Op het EK kwam België niet verder dan de kwartfinale, waarin Wales met 3-1 te sterk bleek in de kwartfinale. In de poule eindigden De Rode Duivels als tweede, na een nederlaag tegen Italië en overwinningen op Ierland en Zweden. Eigenlijk maakte België alleen indruk in de achtste finale met een 4-0 zege op Hongarije.

In de kwalificatiereeks voor het WK 2018 stuit België op Bosnië-Herzegovina, Griekenland, Estland, Cyprus en Gibraltar. Alleen de groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het eindtoernooi in Rusland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.