Belgen plaatsen vacature in zoektocht naar bondscoach

Reacties

Hein Vanhaezebrouck, Louis van Gaal of toch Dick Advocaat? België is na het vertrek van Marc Wilmots op zoek naar een nieuwe bondscoach en heeft nu zelfs een vacature op de website van voetbalbond KBVB geplaatst.

Belgen plaatsen vacature in zoektocht naar bondscoach

Waar de KBVB met Wilmots in 2012 voor een relatief onervaren bondscoach koos, is de bond nu juist op zoek naar een ervaren man. Er wordt gezocht naar iemand die heeft 'bewezen om tactisch en strategische kennis te kunnen overdragen op topspelers'.

De Belgen benadrukten al dat trainers als Van Gaal 'in principe' onhaalbaar zijn voor de bond vanwege het salaris dat dergelijke coaches gewend zijn. België zoekt dan ook iemand 'die bewezen heeft te kunnen werken binnen een bestaande structuur en organisatie en zich in overleg wil inschrijven in het door de KBVB ter beschikking gestelde team management, trainingsfaciliteiten, financiële, commerciële en communicatieve kader.'

Volgens Het Nieuwsblad heeft de eerste 'grote naam' inmiddels gesolliciteerd bij België. Het gaat om niemand minder dan Marcello Lippi, de 68-jarige Italiaan die Italië in 2006 naar de wereldtitel leidde.

De eisen waaraan de nieuwe, nog aan te stellen bondscoach van België aan moet voldoen.
De eisen waaraan de nieuwe, nog aan te stellen bondscoach van België aan moet voldoen.
      Bekijk hier al onze video's
      Gerelateerde artikelen
      Praat mee

      Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

      Reacties worden op dit moment geladen.