Vertonghen: 'Wilmots had zeker kunnen blijven zitten'

Reacties

Van Jan Vertonghen had de Belgische voetbalbond niet per se afscheid hoeven te nemen van Marc Wilmots. De verdediger van Tottenham Hotspur heeft aan de andere kant wel begrip voor het besluit het tot medio 2018 doorlopende contract met de bondscoach te ontbinden.

Vertonghen: 'Wilmots had zeker kunnen blijven zitten'

'Ik denk dat de coach zeker nog had kunnen blijven zitten, maar dan was de druk zo hoog geweest richting het volgende WK. Bij elke tegengoal of bij elke foute pass zouden ze klaarzitten om hem af te maken. Dat is ook geen goede situatie', vertelt Vertonghen aan Sporza.

'Deze ploeg heeft veel aan Wilmots te danken. Hij heeft een goeie structuur opgezet en heeft ons veel vertrouwen gegeven. Hij heeft ook veel spelers laten debuteren. Sommigen hebben zich heel goed ontwikkeld onder hem. De bond heeft nu beslist om daar een einde aan te maken.'

Belgische kranten hebben al tal van kandidaten in verband gebracht met de functie. Op bijna elk lijstje figureert de naam van Louis van Gaal. 'Ik zie zelf niet meteen een favoriet', zegt Vertonghen. 'Het zou goed zijn als de nieuwe coach de positieve dingen van Wilmots kan overnemen. Hij was heel goed met de groep en verbaal ook sterk. Ik hoop dat de nieuwe coach ook voetbaltechnisch heel sterk is.'

Vertonghen is momenteel aan het revalideren van de enkelblessure die hij opliep tijdens een training op het EK. Door deze kwetsuur miste de voormalig Ajacied de kwartfinale tegen Wales. De 3-1 nederlaag in Lille luidde het einde van het tijdperk-Wilmots in.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.