Vanhaezebrouck gaat niet solliciteren bij Belgische bond

Reacties

Net als Michel Preud'homme staat ook Hein Vanhaezebrouck niet te springen om bondscoach van België te worden. De trainer van AA Gent zal in ieder geval niet zelf solliciteren bij de Belgische bond (KBVB).

Vanhaezebrouck gaat niet solliciteren bij Belgische bond

Na het ontslag van Marc Wilmots wegens het teleurstellend verlopen EK werden Preud'homme en Vanhaezebrouck in eigen land genoemd als meest logische opvolgers. De oud-doelman leidde Club Brugge afgelopen seizoen naar de landstitel, terwijl zijn collega met Gent indruk maakte door de achtste finale van de Champions League te bereiken.

Preud'homme openbaarde zondag al geen interesse te hebben in de vacature. Ook Vanhaezebrouck zal niet uit eigen beweging zijn nog twee jaar doorlopende contract met Gent verbreken om België naar het WK 2018 in Rusland te leiden. 'De voetbalbond wacht op sollicitaties, heb ik gehoord. Dat ga ik niet doen. Ik heb nog nooit gesolliciteerd.'

'Wat als ze zelf bellen?', reageerde Vanhaezebrouck desgevraagd tegenover Sporza. 'Normaal neem ik mijn telefoon niet op. Het is niet makkelijk om mij te bereiken', aldus de trainer van Gent, die zich met zijn selectie richt op de dubbele confrontatie met het Roemeense Viitorul Constanta in de derde voorronde van de Europa League, die volgende week voor de deur staat.

De vraag is nu bij welke kandidaat de KBVB gaat uitkomen. Interim-voorzitter Gérard Linard liet begin deze maand al weten dat een toptrainer van het kaliber Louis van Gaal te duur is voor de Belgische bond.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.