Thierry Henry treedt toe tot technische staf België

Reacties

Thierry Henry is aangesteld als assistent van de nieuwe Belgische bondscoach Roberto Martínez.

Thierry Henry treedt toe tot technische staf België

De 39-jarige Arsenal-icoon, die donderdag nog een rol speelde bij de loting voor de Champions League, treedt met onmiddellijke ingang toe tot de technische staf van de Rode Duivels.

Graeme Jones, die eerder met Martínez werkte bij Swansea City, Wigan Athletic en Everton, is de andere assistent in de staf.

Tot juli fungeerde Henry als trainer binnen de jeugdopleiding van Arsenal. Deze functie gaf hij op omdat hij deze werkzaamheden niet langer kon combineren met zijn werk als analyticus. 'Hij stond er meteen open voor', aldus Martínez. 'Met zijn ervaring wil Henry van waarde zijn voor onze spelers.'

Martínez werd na het EK benoemd als opvolger van de ontslagen Marc Wilmots. Op het eindtoernooi in Frankrijk strandden de Belgen in de kwartfinale tegen Wales.

België begint op 6 september de jacht op een WK-ticket met een duel op en met Cyprus. Vijf dagen daarover debuteert Martínez in een oefenduel met Spanje. Martínez selecteerde geen schokkende namen voor die wedstrijden. Ten opzichte van de EK-selectie zijn Kevin Mirallas, Thorgan Hazard, Steven Defour en Matz Sels de nieuwe gezichten. Laurent Coman, Jason Denayer en Jean-François Gillet zijn er niet meer bij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.