Advocaat sprak met Belgische bond over bondscoachschap

Reacties

Dick Advocaat heeft begin deze week met de Belgische voetbalbond gesproken over een terugkeer bij De Rode Duivels als bondscoach. Tot een nieuwe samenwerking kwam het niet, waarna woensdag bekend werd dat Roberto Martínez is aangesteld als opvolger van Marc Wilmots.

Advocaat sprak met Belgische bond over bondscoachschap

Advocaat had eerder (september 2009 – april 2010) al de leiding over het nationale elftal van de Belgen. De ervaren coach ging destijds na zijn tijd bij de Belgen aan de slag als keuzeheer van Rusland. Georges Leekens volgde hem op en sinds mei 2012 was Wilmots, onder Advocaat nog assistent, de technisch eindverantwoordelijke.

Advocaat liet eerder in een interview met VI nog weten gratis weg te kunnen bij de KNVB, waar hij fungeert als rechterhand van bondscoach Danny Blind. 'In Rusland ken ik nog steeds mensen die informeren. België zou kunnen komen, je weet nooit', zei de 68-jarige Advocaat in juli.

Tot een nieuwe klus als bondscoach kwam het niet voor Advocaat. De bij Everton ontslagen Spanjaard Martínez moet het nationale team naar het WK 2018 loodsen. In Belgische media wordt gemeld dat ook Louis van Gaal een gesprek met de Belgische bond heeft gehad, maar dat hij de Belgen nul op rekest gaf.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.