Martínez: 'Het EK of het WK winnen? Eerst de kwalificatie'

Reacties

Roberto Martínez heeft zijn eerste persconferentie als bondscoach van België achter de rug. De Spanjaard wil naar eigen zeggen van de Belgische nationale ploeg een van de beste teams ter wereld maken.

Martínez: 'Het EK of het WK winnen? Eerst de kwalificatie'

De bij Everton ontslagen manager werd door het Belgische journaille gevraagd naar zijn mening over het EK, waar België teleurstelde met een nederlaag in de kwartfinale tegen Wales. Het leidde het vertrek van Marc Wilmots in. 'Wat er fout liep op het EK voor België? Heb je twee uurtjes? De concurrentie had veel respect voor België op het EK, maar het leek soms alsof België onder veel druk stond', tekende Het Nieuwsblad op uit de mond van Martínez.

Met Martínez als nieuwe keuzeheer heropenen de Belgen de jacht op prijzen. Het WK in 2018 is de eerstvolgende kans op historisch succes. 'Of het realistisch is om het EK of het WK te winnen? We moeten er in ieder geval voor vechten. Maar eerst richten we ons op de kwalificatie. België heeft talent, maar een winnende ploeg bestaat niet alleen uit talent.'

De opvolger van Wilmots kent onder anderen Romelu Lukaku goed uit zijn tijd in Engeland. De twee werkten samen bij Everton. 'Hij is een van de grootste talenten ter wereld, maar we moeten eraan denken dat hij nog maar 23 jaar oud is', aldus Martínez, die nog niet wilde prijsgeven of Vincent Kompany de eerste aanvoerder blijft. Hij wil eerst kennismaken met de centrumverdediger.

Technisch directeur Chris van Puyvelde lichtte de aanstelling van de 43-jarige Spanjaard toe. De ervaring die Martínez met Swansea City, Wigan Athletic en Everton opdeed in het Engelse voetbal was een belangrijke factor voor de Belgische voetbalbond. 'Martínez heeft zeven jaar ervaring in de Premier League. Wie kan dat zeggen? Toen ik rondbelde over Martinez hoorde ik alleen maar hetzelfde: hij is een harde werker.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.