Sherwood: 'Snij me in tweeën en ik bloed in de clubkleuren'

De kersverse Tottenham Hotspur-manager Tim Sherwood heeft fraaie bewoordingen gekozen om zijn trots uit te spreken. Tijdens de persconferentie in de aanloop naar het thuisduel met West Bromwich Albion van Tweede Kerstdag kreeg hij uiteraard voornamelijk vragen over zijn aanstelling tot medio 2015.

Sherwood: 'Snij me in tweeën en ik bloed in de clubkleuren'

De clubleiding verraste immers met die keuze, aangezien grote namen als Glenn Hoddle, Fabio Capello, Frank de Boer en Louis van Gaal aanvankelijk werden genoemd voor de vacante positie op White Hart Lane. Maar ondanks zijn gebrek aan ervaring werd de voormalige middenvelder benoemd.

De 44-jarige Sherwood sprak daarvoor een dankwoord uit richting voorzitter Daniel Levy. 'Ik ben trots en vereerd trainer te mogen zijn van deze club. De club betekent heel veel voor me', aldus Sherwood, die er zelf speelde tussen 1999 en 2003 en sinds 2008 in diverse functies actief was.

'Ik ken de club van haver tot gort en heb in alle geledingen gewerkt. Snij me in tweeën en ik bloed  in de clubkleuren. Ik ben heel erg trots.'

De opvolger van André Villas-Boas, die na het ontslag van de Portugees als interim-coach in de League Cup verloor van West Ham United met 2-1 en zondag met 3-2 won bij Southampton, wacht een drukke periode. Na Tweede Kerstdag staat op 29 december het thuisduel met Stoke City op het programma.  In januari volgen dan nog confrontaties met Manchester United (uit), Crystal Palace (thuis), Swansea City (uit) en Manchester City (thuis).

Levy hoopt dat Sherwood, die nu met zijn elftal de zevende plek bezet op maar zes punten van de koplopers Liverpool en Arsenal kwalificatie voor de Champions League af kan dwingen. De eerste drie plaatsen zijn daar goed genoeg voor, de vierde stek levert voorrondeduels van het miljoenenbal op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen