Dembélé vertrouwt op Chadli: 'Jullie zullen verbaasd zijn'

Nacer Chadli heeft een half jaar na zijn komst nog voldoende toekomstperspectief bij Tottenham Hotspur. Althans, dat meent zijn land- en ploeggenoot Moussa Dembélé. Chadli werd de afgelopen periode door diverse Britse media bestempeld als een miskoop.

Dembélé vertrouwt op Chadli: 'Jullie zullen verbaasd zijn'

Deze week kwam naar buiten dat de aanvaller, die deze zomer voor negen miljoen euro overkwam van FC Twente, niet op de wensenlijst van de ontslagen manager André Villas-Boas stond. De Belg zou, net als Christian Eriksen, op voorspraak van technisch directeur Franco Baldini gehaald zijn.

Chadli speelde tot dusver acht competitieduels namens The Spurs, maar kon de Engelse media nog niet te overtuigen. Zijn ploeggenoot Dembélé heeft alle vertrouwen in Chadli. 'Hij heeft nog niet veel gespeeld, maar ik denk dat jullie verbaasd zullen zijn als jullie zien tot wat hij werkelijk in staat is.'

André Villas-Boas en Moussa Dembélé.
André Villas-Boas en Moussa Dembélé.

'Ik ken Nacer heel goed en hij is een geweldige speler', aldus Dembélé, die het vertrek van VIllas-Boas betreurt. 'Het is niet de schuld van één man. Iedere speler voelt zich schuldig. Het is nu zaak om het team opnieuw op een lijn te krijgen.' De 5-0 nederlaag op White Hart Lane tegen Liverpool bleek de druppel voor de clubleiding van de Londenaren.

Villas-Boas werd slachtoffer van de rampzalige vorm van Tottenham in dit seizoen. Naast de wanvertoning tegen Liverpool gingen The Spurs keihard onderuit tegen Manchester City (6-0), terwijl ook werd verloren van rivalen West Ham United (0-3) en Arsenal (1-0). Tottenham staat na zestien wedstrijden zevende met 27 punten.

Ook onder de interim-manager Tim Sherwood blijven de resultaten vooralsnog uit. In de kwartfinale van de strijd om de League Cup werd de club uitgeschakeld door stadgenoot West Ham United (2-1). Opnieuw een gevoelige nederlaag. Zondag gaat Tottenham Hotspur op bezoek bij Southampton, de nummer negen van de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen