Spurs en Villas-Boas uiteen na wanvertoning tegen Liverpool

André Villas-Boas is niet langer de manager van Tottenham Hotspur. Het vertrek van de Portugees komt daags na de vernederende 5-0 nederlaag op White Hart Lane tegen Liverpool. De club laat weten dat beide partijen in 'goed overleg' hun samenwerking hebben beëindigd.

Spurs en Villas-Boas uiteen na wanvertoning tegen Liverpool

Voor Tottenham was met de verliespartij tegen Liverpool de maat vol, ondanks het feit dat de vijf voorgaande wedstrijden vier overwinningen en een gelijkspel hadden opgeleverd. Villas-Boas (36) wordt slachtoffer van de rampzalige vorm van Tottenham in topwedstrijden dit seizoen. Naast de wanvertoning tegen Liverpool gingen The Spurs keihard onderuit tegen Manchester City (6-0), terwijl ook werd verloren van rivalen West Ham United (3-0) en Arsenal (1-0).

Door die slechte resultaten staat Tottenham na zestien wedstrijden zevende op de ranglijst met 27 punten. Vooral het doelsaldo van de club uit Noord-Londen is ontluisterend: er werd pas vijftien keer gescoord, terwijl er 21 doelpunten werden geïncasseerd. Wel overwinterde de club in de Europa League.

Villas-Boas werd medio 2012 aangesteld bij Tottenham, nadat hij gedurende de jaargang 2011/12 was ontslagen bij stadgenoot Chelsea. De coach was eerder werkzaam bij FC Porto, waar hij de treble won, en Académica.

In de Engelse pers werden vrijwel meteen namen van opvolgers gesuggereerd, waarbij die van Guus Hiddink de meest opvallende is. Ook de namen Fabio Capello (nu bondscoach van Rusland) en oud-Tottenham-vedette en voormalig bondscoach van de Engelsen, Glenn Hoddle, komen voorbij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen