Chadli trefzeker namens Spurs, eerste winst voor Valencia

Tottenham Hotspur kende in Rusland weinig moeite met FC Anzhi, dat na afgelopen zomer duidelijk een jasje heeft uitgedaan. Behalve de ploeg van manager André Villas-Boas won ook Valencia, al kostte het de Spanjaarden meer moeite.

FC Anzhi – Tottenham Hotspur 0-2
Tottenham Hotspur heeft in navolging van de 3-0 overwinning in het eerste groepsduel van de Europa League met Tromsø IL ook de ploeg van trainer Gadzhi Gadzhiev eenvoudig opzijgezet. Hoewel de openingstreffer van Jermain Defoe pas na 34 minuten viel, was het duel tussen Tottenham en Anzhi geen moment spannend.

De Londenaren waren beduidend sterker en drukten het verschil voor rust al uit door de treffers van Defoe en Nacer Chadli. De Belg, die afgelopen zomer overkwam van FC Twente, was het eindstation van een vlot lopende aanval over de rechterkant. Door de overwinning is Tottenham Hotspur, waar Jan Vertonghen niet in actie kwam en Christian Eriksen mocht invallen, koploper in Groep K.

Kuban Krasnodar – Valencia 0-2
Valencia heeft zijn eerste overwinning van dit Europa League-seizoen geboekt. In Krasnodar, waar Feyenoord met 1-0 ten onder ging in de play-offs (in Rotterdam won Kuban met 1-2), leek het lange tijd af te stevenen op een doelpuntloze remise. In het laatste kwartier bezorgden invaller Alcácar en Sofiane Feghouli hun ploeg echter de eerste drie punten in Groep A. Bij de eerste treffer ging doelman Alexander Belenov gruwelijk in de fout met een vreemde struikelpartij, waarvan aanvaller Alcácar dankbaar gebruikmaakte.