Villas-Boas vindt vrijspraak krabbende Torres 'lachwekkend'

Reacties

Manager André Villas-Boas van Tottenham Hotspur vindt het schandalig dat Chelsea-spits Fernando Torres vrijuit gaat na het krabben in het gezicht van Jan Vertonghen. Hij had op een schorsing voor de Spanjaard gerekend.

Villas-Boas vindt vrijspraak krabbende Torres 'lachwekkend'

Torres krabde zaterdag tijdens Tottenham – Chelsea (1-1) in het gezicht van Vertonghen. De FA kan Torres niet op basis van videobeelden bestraffen, omdat de arbiter van dienst het incident tijdens de wedstrijd waarnam en als onschuldig beoordeelde. 'Dat is een schande', oordeelt Villas-Boas.

De wedstrijd van Torres werd toch voortijdig beëindigd, want hij kreeg een half uur na het krabincident zijn tweede gele kaart in het duel. De frontman van Chelsea is daardoor automatisch voor de competitiewedstrijd tegen Norwich City geschorst, maar Villas-Boas vindt dat de FA hem langdurig had moeten verbannen. 'Het is lachwekkend dat er niet wordt opgetreden', vervolgt de Portugese manager.

'Hoe kun je nou de videobeelden bekijken en tot de conclusie komen dat er geen straf uitgedeeld hoeft te worden? Ik wil Torres niet in diskrediet brengen, maar ik verdedig wel ons standpunt', gaat Villas-Boas verder. José Mourinho, bij Chelsea de manager van Torres, kan zich in tegenstelling tot AVB wel in de beslissing van de FA vinden. 'De bond heeft als taak de identiteit van het Engelse voetbal te beschermen. Dat houdt in dat spelers die met emotie en passie spelen, beschermd moeten worden.'

Het is overigens de vraag wanneer Chelsea weer een beroep kan doen op Torres. De spits raakte dinsdag geblesseerd aan een knie in het Champions League-duel met Steaua Boekarest, dat door The Blues met 4-0 gewonnen werd. Later deze week wordt de ernst van Torres' blessure pas duidelijk.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.