Spurs vertrouwen op Eriksen in topper tegen Chelsea

Voetbal International blikt elke speelronde vooruit op een wedstrijd in de Premier League. Voor de zesde speelronde is dat het duel tussen Tottenham Hotspur en Chelsea van zaterdagmiddag (13.45 uur).

Spurs vertrouwen op Eriksen in topper tegen Chelsea

Tottenham Hotspur

Klassering: 2de plaats (twaalf punten uit vijf duels)
Vorm: W-W-V-W-W

De transfer van Gareth Bale naar Real Madrid hing een hele zomer lang boven White Hart Lane, maar de Noord-Londense club bewijst prima zonder de Welshe vedette te kunnen overleven. De seizoenstart van de Spurs is veelbelovend. De ploeg van manager André Villas-Boas won acht van haar negen officiële duels en kreeg in die acht wedstrijden geen enkel doelpunt tegen. De enige verliespartij van dit seizoen leed de club wel tegen aartsrivaal en medekoploper Arsenal. Het vizier ligt echter op het einde van het seizoen; dan wil Tottenham bij de eerste vier op de ranglijst staan.

Uitgelicht
De Bale-miljoenen werden allemaal weer in de selectie gepompt. De meest aansprekende nieuwelingen kenden op Erik Lamela na een vliegende start in de Premier League. Christian Eriksen wordt nu al betiteld als het koopje van het jaar. De Deen werd vanwege zijn aflopende contract voor relatief weinig geld -13,5 miljoen euro- weggehaald bij Ajax en maakte vanaf de eerste minuut een verpletterende indruk als intelligente passer. Achter hem vormen Moussa Dembélé en Paulinho een nieuw, maar nu al indrukwekkend defensief blok. Beide internationals combineren kracht met finesse en spelinzicht.

Chelsea

Klassering: 4de plaats (tien punten uit vijf duels)
Vorm: W-W-G-V-W

José Mourinho stelde geamuseerd vast dat Chelsea er bijzonder goed voor staat voor een club in crisis. Met tien punten uit vijf duel is de achterstand op de kop van de ranglijst inderdaad klein, maar de Portugees beseft ook dat zijn ploeg nog geen geoliede machine is. In zijn eerste periode op Stamford Bridge formeerde hij een pletwals die bijna niet te stoppen was. De nederlaag tegen FC Basel in de Champions League toonde echter aan dat het huidige team op bepaalde plekken kwetsbaar is.

Titelkandidaat is Chelsea natuurlijk wel. Mourinho bouwt zoals altijd op het fundament van een voetbalploeg: de verdediging. In de Premier League kregen The Blues dit seizoen in vijf wedstrijden pas twee goals tegen. Zodra de connectie tussen middenveld en aanval verbetert, zal Chelsea een lastig te kloppen team worden.

Uitgelicht
Tottenham Hotspur-Chelsea is ook de confrontatie tussen twee voormalige intimi. André Villas-Boas was bij FC Porto en Chelsea jarenlang de mysterieuze figuur op de achtergrond die zijn leermeester José Mourinho voorzag van allerhande informatie. De twee zijn intussen al enkele jaren gebrouilleerd, maar de link tussen Villas-Boas en Mourinho wordt telkens weer gemaakt. En elke keer weer is Villas-Boas het kleine broertje dat aan de hand van Mourinho een grote jongen werd.

Onderlinge historie

De meest besproken Tottenham-Chelsea van de laatste jaren had plaats tijdens het seizoen 2007/08. De Londense derby eindigde destijds in 4-4 nadat Chelsea een 1-3 voorsprong had weggegeven, toch nog op 3-4 kwam, maar vlak voor tijd door een doelpunt van Robbie Keane alsnog puntenverlies leed.

Datum Wedstrijd Uitslag Competitie
30/04/2011 Chelsea - Tottenham Hotspur 2-1 Premier League
22/12/2011 Tottenham Hotspur - Chelsea 1-1 Premier League
24/03/2012 Chelsea - Tottenham Hotspur 0-0 Premier League
20/10/2012 Tottenham Hotspur - Chelsea 2-4 Premier League
08/05/2013 Chelsea - Tottenham Hotspur 2-2 Premier League

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen