Man City en Tottenham halen uit, blessure voor Van Ginkel

Manchester City heeft in de derde ronde van het toernooi om de League Cup revanche genomen voor de verloren FA Cup-finale van vorig seizoen. Tottenham Hotspur was te sterk voor Aston Villa, waar drie Nederlanders een basisplaats hadden. Marco van Ginkel liep tijdens de bekerzege van Chelsea een knieblessure op, terwijl manager Martin Jol met Fulham zijn langverwachte overwinning kreeg.

Manchester City - Wigan Athletic 5-0
Ruim vier maanden na de door Wigan Athletic gewonnen FA Cup-finale tegen Manchester City (1-0) kwamen beide teams elkaar opnieuw tegen, dit keer in de strijd om de League Cup. City trad niet aan met zijn sterkste elf, zo waren er basisplaatsen voor onder anderen Dedryck Boyata, Marcos Lopes en doelman Costel Pantilimon.

Maar ook met een veredeld B-elftal was de thuisclub te sterk voor Wigan, dat afgelopen seizoen degradeerde uit de Premier League. In de 33ste minuut opende Edin Dzeko op aangeven van Fernandinho de score en Stevan Jovetic maakte er na een uur 2-0 van. Daar bleef het niet bij voor Wigan, want in het laatste kwartier liep City nog uit naar een ruime overwinning. Yaya Touré, opnieuw Jovetic en en Jesús Navas bepaalden de eindstand op 5-0.

Aston Villa - Tottenham Hotspur 0-4
Zonder Nacer Chadli, Moussa Dembélé en Christian Eriksen, maar met voormalig Eredivisionist Jan Vertonghen in de basis, was Tottenham Hotspur te sterk voor Aston Villa, dat met drie Nederlanders startte: Karim El Ahmadi, Leandro Bacuna en Ron Vlaar.

Op slag van rust opende Jermain Defoe de score met een kopbal na een schitterende assist van Lewis Holtby. In de 49ste minuut was de Duitser opnieuw de aangever en dit keer was Paulinho de doelpuntenmaker door met een soort van karatetrap te scoren. Invaller Chadli (foto) maakte kort voor tijd 0-3 na voorbereidend werk van Defoe, die zelf het laatste woord had in Birmingham en in de extra tijd zijn tweede maakte.

Swindon Town - Chelsea 0-2
Aan de kant van Chelsea was er een basisplaats voor Marco van Ginkel, maar zijn optreden was maar van korte duur. Al na tien minuten verdraaide de voormalige Vitesse-middenvelder een knie, waarna hij het nog even probeerde maar zich na enkele minuten toch moest laten vervangen. De blessure liet zich ernstig aanzien. Woensdag moet een scan meer duidelijkheid geven.

Na een klein half uur opende Fernando Torres de score uit de rebound en in de 35ste minuut maakte Ramires - de vervanger van Van Ginkel - na voorbereidend werk van Torres de tweede treffer namens de bezoekers. Chelsea kreeg na rust nog voldoende kansen om de score uit te breiden, maar slaagde daar niet meer.

Fulham - Everton 2-1
Al vier wedstrijden op rij slaagde Fulham er niet in om te winnen. Inclusief vorig seizoen zijn er van de afgelopen dertien competitiewedstrijden slechts twee gewonnen. Manager Martin Jol gaf voorafgaand aan het thuisduel met Everton dan ook aan dat hij snakte naar een zege, maar al na twaalf minuten keken The Cottagers tegen een achterstand aan door een doelpunt van Steven Naismith.

Na rust toonde Fulham veerkracht, want via Dimitar Berbatov en Darren Bent werd de achterstand omgebogen in een voorsprong (foto boven). Die hield stand, waardoor Fulham zich plaatste voor de vierde ronde van de strijd om de League Cup.

Southampton - Bristol City 2-0
Afgelopen zaterdag verraste Southampton op bezoek bij Liverpool (0-1) en drie dagen later heeft de ploeg van manager Mauricio Pochettino die stunt een goed vervolg gegeven in het League Cup-toernooi, want op eigen veld waren The Saints met 2-0 te sterk voor Bristol City.

Gastón Ramírez opende na een kwartier de score en het slotakkoord was voor Jos Hooiveld (foto) onder, die de eindstand op 2-0 bepaalde met een rake kopbal op aangeven van James Ward-Prowse.

Watford - Norwich City 2-3 n.v.
Norwich City ontsnapte op bezoek bij Watford aan uitschakeling. Zonder Ricky van Wolfswinkel en met Leroy Fer als invaller knokten The Canaries zich tegen de ploeg van manager Gianfranco Zola terug van een 2-0 achterstand. Die was onstaan doordat Carlos Acuña in de 23ste minuut de score opende en Marco Faraoni - een van de drie landgenoten van Zola in de basis - er negen minuten na rust 2-0 van maakte.

De wedstrijd leek gespeeld, maar de bezoekers kwamen uitstekend terug in de wedstrijd. Josh Murphy schoot in de 77ste minuut van afstand de aansluitingstreffer binnen. Diep in de extra tijd zorgde Gary Hooper voor de gelijkmaker, waarna de Engelse concurrent van Van Wolfswinkel vijf minuten voor het einde van de verlenging ook voor de 2-3 tekende.