Jol snakt naar einde van dramatische reeks Fulham

Fulham verloor afgelopen weekend opnieuw. Hoewel een 2-0 nederlaag bij Chelsea voor Fulham niet beschamend is, is de verontrustende reeks die al een tijdje bij de Londense club aan de gang is dat wél.

Jol snakt naar einde van dramatische reeks Fulham

Het seizoen begon met een 0-1 overwinning op bezoek bij Sunderland nog voortvarend, maar de afgelopen weken zijn de resultaten allesbehalve florissant.

Al vier wedstrijden op rij slaagde Fulham er niet in om te winnen. Inclusief vorig seizoen zijn er van de afgelopen dertien competitiewedstrijden slechts twee gewonnen. Ook speelde Fulham in die serie twee keer gelijk. De andere negen wedstrijden gingen allemaal verloren.

Balende Fulham-spelers na het gelijkspel tegen West Bromwich Albion van vorige week.
Balende Fulham-spelers na het gelijkspel tegen West Bromwich Albion van vorige week.

De thuisbalans van Fulham en Jol is helemaal reden voor pessimisme. Trouwe bezoekers hebben Fulham sinds 1 april (een 3-2 overwinning op QPR) pas één punt zien pakken op Craven Cottage. West Bromwich Albion werd vorige week op 1-1 gehouden.

Jol tekende in 2011 een contract voor twee jaar met een optie voor een derde jaargang en eindigde in de voorgaande twee jaren op de negende en de twaalfde plaats. Een klassering die de Fulham-supporters gewend zijn: de club pakte nooit een prijs of de plaatsing voor Europees voetbal via de Intertoto-competitie in 2002 moet als prijs beschouwd worden. In 2010 bereikte de ploeg wel de finale van de Europa League, maar deze werd na verlenging van Atlético Madrid verloren (2-1).

Toch kwam er na het gelijkspel tegen West Bromwich wel de nodige kritiek. De aanhang roerde zich ten aanzien van Jol en zijn spelers. De League Cup-wedstrijd tegen Everton, aanstaande dinsdag, moet weer eens voor een zege op eigen veld zorgen.

Gary Cahill pijnigt namens Chelsea Fulhams Scott Parker
Gary Cahill pijnigt namens Chelsea Fulhams Scott Parker

'Het is voor de ploeg zó belangrijk om weer wedstrijden te winnen', luidt de conclusie van Jol. 'We speelden drie uitwedstrijden in de eerste vijf competitiewedstrijden, dat was niet gemakkelijk.'

Het League Cup-toernooi wordt gezien als het tweede bekertoernooi van Engeland, na het toernooi om de FA Cup. Veel teams kiezen er dan ook voor om talenten aan het werk te zetten, of te experimenteren met de ploeg. Jol is echter van plan zijn sterkste elftal op te stellen. 'In onze situatie wil ik zo veel mogelijk spelers van het eerste laten spelen', kondigt de Scheveninger alvast aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen