Chelsea krijgt Fulham van Jol eronder in Londense derby

Chelsea heeft in de West-Londense derby nipt gewonnen van Fulham. Coach Martin Jol moest toezien hoe zijn ploeg door goals van de Braziliaan Oscar en de Nigeriaan Mikel aan het kortste eind trok: 2-0.

Chelsea krijgt Fulham van Jol eronder in Londense derby

Op Stamford Bridge begon de thuisploeg in de wetenschap dat de nederlagen tegen FC Basel (1-2, eerste groepsduel Champions League) en Everton (1-0, vorige competitieduel) goedgemaakt moesten worden. Marco van Ginkel keek toe vanaf de tribune.

Hoewel Samuel Eto'o en Branislav Ivanovic in de eerste helft gevaar stichtten, was de grootste kans voor Fulham. Darren Bent mocht alleen op doelman Petr Cech af, maar schoot de bal tegen de Tsjechische sluitpost aan.

Na de onderbreking was Chelsea een stuk sterker en werd het overwicht al snel vertaald in een voorsprong. De grabbelende doelman David Stockdale, die de nog altijd geblesseerde Maarten Stekelenburg verving, kon tot twee keer toe een bal niet vasthouden en zag hoe Oscar de rebound raak schoot. Vlak voor tijd maakte Mikel aan alle twijfel een einde door van dichtbij - uit een corner had John Terry de bal in zijn richting gekopt - zijn eerste competitiegoal ooit voor Chelsea te maken.

Door de overwinning is Chelsea-coach José Mourinho, die dit seizoen aan zijn tweede tijdperk in Londen begon, nog altijd zonder nederlaag in competitieduels op Stamford Bridge. Met de zege is bovendien niet alleen een mini-crisis voorkomen, ook blijven The Blues (op de foto Gary Cahill) met tien punten uit vijf duels bovenin meedoen. De koppositite wordt momenteel gedeeld met Liverpool. Voor Jol en Fulham beginnen met slechts vier punten de zorgen toe te nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen