Mourinho treurt om Van Ginkel: 'Erg sneu voor hem'

José Mourinho leeft mee met Marco van Ginkel, die dinsdag in het bekerduel met Swindon Town een zware knieblessure opliep. De twintigjarige middenvelder staat op zijn minst zes maanden aan de kant.

Mourinho treurt om Van Ginkel: 'Erg sneu voor hem'

'Deze blessure is erg sneu voor Marco, want dit seizoen is voor zijn ontwikkeling als voetballer erg belangrijk', reageert Mourinho, die Van Ginkel persoonlijk van een overgang naar Chelsea overtuigde. 'Bij onze medische staf is hij in goede handen.'

Van Ginkel scheurde tegen Swindon (2-0 zege voor Chelsea) al na tien minuten een kruisband af. Daarmee werd de stormachtige ontwikkeling van de middenvelder een abrupt halt toe geroepen. Van Ginkel brak vorig seizoen door bij Vitesse en werd daarvoor beloond met een debuut in het Nederlands elftal en een toptransfer naar Chelsea.

Bij de Londense grootmacht startte Van Ginkel voortvarend, ondanks de enorme concurrentie op het middenveld. In de wedstrijd tegen Swindon stond Van Ginkel voor de tweede keer in de basis, nadat hij een week eerder al had mogen beginnen in de met 2-1 verloren Champions League-wedstrijd tegen FC Basel.

Villas-Boas
Mourinho reageerde gepikeerd toen hem werd gevraagd naar zijn verstoorde relatie met zijn voormalige assistent André Villas-Boas. Zaterdag nemen AVB en Mourinho het tegen elkaar op, als Chelsea op bezoek gaat bij Tottenham Hotspur. Villas-Boas liet zich vrijdag ontvallen Mourinho niet meer als vriend te beschouwen ondanks hun gezamelijke periodes bij FC Porto, Chelsea en Internazionale.

'Over onze band ga ik in de pers niet praten. Dat is iets persoonlijks. Wat hij gezegd heeft maakt me niet uit', aldus Mourinho. 'Of ik na de wedstrijd een glas wijn met hem zal drinken? Als ik uitgenodigd word, zal ik niet weigeren.'

Overigens vertelde Mourinho nog wel Tottenham Hotspur als een serieuze titelkandidaat te zien door de aanwinsten van deze zomer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen