AVB wacht gevoelig weerzien met leermeester Mourinho

Tottenham Hotspur-manager André Villas-Boas werkte met en leerde van José Mourinho bij FC Porto, Chelsea en Internazionale, totdat hij in 2009 na een conflict met zijn mentor zijn vleugels uitsloeg en ook hij succesvol trainer werd van Porto. Zaterdag staan de twee om 13.45 tegenover elkaar.

AVB wacht gevoelig weerzien met leermeester Mourinho

De clash tussen de twee Portugese managers vormt de opening van de zesde speelronde van de Premier League. 'We hadden een sterke relatie, zowel privé als zakelijk, maar dat is nu niet meer aan de orde', vertelt Villas-Boas aan de BBC voorafgaand aan het naderende weerzien met zijn leermeester. 'Dat hoef ik ook niet uit te leggen. We hebben wel nog veel respect voor elkaar, maar wat we samen hebben meegemaakt is iets dat niet zomaar kan verdwijnen.'

José Mourinho in 2004 als manager van Chelsea met André Villas-Boas aan zijn zijde.
José Mourinho in 2004 als manager van Chelsea met André Villas-Boas aan zijn zijde.

Villas-Boas had na zijn succesvolle periode bij Porto (waar hij in 2011 de Europa League, de beker en de titel won) de leiding over Chelsea, wat een minder groot succes werd. Bij Tottenham doet de Portugees het met een gedeelde eerste plaats weer uitstekend.

'Toen ik brak met Mourinho, kwam dat omdat ik meer betrokkenheid wilde. Dat kreeg ik niet van Mourinho. Hij had niet het gevoel dat hij een assistent nodig had', geeft AVB een verklaring voor zijn vertrek bij Internazionale, dat hij in 2009 verruilde voor Académica Coimbra.

'Daarom koos ik ervoor om mijn eigen carrière te beginnen en zocht ik in de zomer van 2009 naar een club. Als je zeven jaar lang zo close met elkaar bent, leer je van elkaar en pas je die kennis ook toe. In mijn aanpak is er veel exact hetzelfde als die van Mourinho, dat is logisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen