Kapotte Vertonghen: 'Andere teams houden ons in de gaten'

Met een gedeelde koppositie heeft Tottenham Hotspur momenteel niets te klagen. Op het feit dat aartsrivaal Arsenal medekoploper is na. Jan Vertonghen merkt dat de ploeg sterker wordt, maar heeft ook in de gaten dat dat niet voorbij gaat aan de rest van de Premier League-clubs.

Kapotte Vertonghen: 'Andere teams houden ons in de gaten'

'We maken veel doelpunten en hebben ook nog eens een brede selectie', vertelt de voormalig Ajacied aan de BBC. 'Andere teams zien dat natuurlijk ook en die houden ons vanaf nu beter in de gaten.'

Tottenham investeerde afgelopen zomer fors om manager André Villas-Boas meer opties te geven. Tegenover het vertrek van Gareth Bale naar Real Madrid, dat een wereldrecord van liefst honderd miljoen euro betaalde, stond de komst van spelers als Etienne Capoue, Nacer Chadli, Christian Eriksen, Erik Lamela, Paulinho en Roberto Soldado.

De eerste vruchten van die investering werpen zich af. Tottenham is na vijf speelronden gedeeld koploper met Arsenal, dat The Spurs tot nu de enige nederlaag van het seizoen toebracht. Zaterdag speelt Vertonghen opnieuw een Londense topper, ditmaal tegen Chelsea. 'Vorig jaar verloren we de thuiswedstrijd tegen Chelsea omdat we veel blessures hadden, maar komend weekeinde gaan we het beter doen', blikt hij vooruit op de kraker tegen Chelsea, eveneens een een concurrent van de Noord-Londenaren in de strijd om Champions League-voetbal.

Logisch gevolg van het feit dat Spurs op meerdere fronten om de prijzen meedoet is dat Vertonghen meerdere wedstrijden per week speelt. Dinsdagavond was Spurs met 4-0 te sterk voor Aston Villa in de League Cup, terwijl zondag een late goal van Paulinho nog genoeg was voor een nipte 1-0 zege bij Cardiff City.

Villas-Boas klaagde al steen en been over het feit dat die twee wedstrijden zo kort op elkaar waren gepland. Vertonghen sluit zich aan bij zijn Portugese trainer. 'Het is ongelooflijk, ik heb nog nooit zo'n druk schema gehad met twee wedstrijden in drie dagen', stelt de Belgisch international. 'Het was een zware test en ik moet toegeven dat ik nu ook wel kapot ben.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen