Tottenham ten onder in stadsderby, United naar laatste vier

Tottenham Hotspur is er niet in geslaagd de halve finales van de League Cup te bereiken. In Londen bleek stadgenoot West Ham United in de slotfase te sterk. Manchester United plaatste zich bij de laatste vier ten koste van Stoke City.

Tottenham ten onder in stadsderby, United naar laatste vier

Tottenham Hotspur - West Ham United 1-2
Ook onder leiding van interim-manager Tim Sherwood lukt het Tottenham Hotspur nog niet om voor de ommekeer te zorgen. In de kwartfinale van de League Cup gingen de Londenaren ten onder tegen stadgenoot West Ham United. En dat terwijl de thuisploeg na ruim een uur op schitterende wijze op voorsprong kwam.

Met een wonderschone volley opende uitgerekend Emmanuel Adebayor (foto) de score op White Hart Lane. De boomlange aanvaller is volgens diverse Engelse media een van de redenen voor het ontslag van manager André Villas-Boas. Ondanks het feit dat de Spurs moeilijk tot scoren kwamen, weigerde de Portugees Adebayor op te stellen. Dit seizoen mocht de spits uit Togo slechts een keer invallen onder leiding van Villas-Boas.

De fraaie treffer was echter niet voldoende voor de overwinning. Met nog tien minuten op de klok bezorgden Matt Jarvis en Modibo Maïga West Ham United de overwinning tegen Tottenham, waar Jan Vertonghen ontbrak in de wedstrijdselectie en Cristian Eriksen weer op de reservebank zat.

Stoke City - Manchester United 0-2
Manchester United heeft zich met moeite geplaatst voor de halve finales van de League Cup. Ashley Young zette United na ruim een uur op voorsprong, terwijl Patrice Evra vlak voor tijd de eindstand bepaalde in Stoke-on-Trent. Zonder de inbreng van Robin van Persie kende United wederom een moeizame avond. De ploeg van manager David Moyes boekte dit weekend weliswaar een overtuigende 3-0 zege op Aston Villa, maar is nog geen schim van de ploeg van het afgelopen seizoen. Toch plaatste United zich onlangs voor de achtste finales in de Champions League en zit het na de winst op Stoke, waar Erik Pieters de wedstrijd volmaakte, bij de laatste vier van de League Cup.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen