Shakhtar na vroege rode kaart keihard onderuit bij Bayern

Bayern München heeft zich eenvoudig geplaatst voor de kwartfinale van de Champions League. Thuis tegen Shakhtar Donetsk speelde de ploeg van trainer Pep Guardiola vanaf de derde minuut tegen tien man, waardoor het niet spannend werd in de Allianz Arena: 7-0.

Na een overtreding van Oleksandr Kucher op Mario Götze kreeg Bayern al na drie minuten een strafschop, terwijl de verdediger van Shakhtar met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Thomas Müller maakte geen fout vanaf elf meter en zette de thuisclub op een vroege voorsprong. Arjen Robben was kort daarna dicht bij het tweede doelpunt van de avond, maar hij kwam net tekort om een voorzet van Robert Lewandowski binnen te glijden.

De rode kaart voor Oleksandr Kucher was de snelste ooit in de Champions League-historie.

In de negentiende minuut moest Robben de strijd al staken. Guardiola haalde de aanvaller naar de kant vanwege een hamstringblessure. Het zou volgens de club gaan om een beknelde zenuw. Maar ondanks die tegenslag ging Bayern vrolijk verder. Al had de koploper voor Duitsland halverwege pas twee keer gescoord. Jérôme Boateng bepaalde de ruststand door een intikker op 2-0.

In de tweede helft ging het snel: in tijdsbestek van veertien minuten scoorde Bayern drie keer. Na een combinatie met David Alaba maakte Franck Ribéry vier minuten na rust de derde treffer en twee minuten later schoot Müller een afvallende bal binnen. Na ruim een uur was het de beurt aan Holger Badstuber, die een afgemeten voorzet van Rafinha binnenknikte.

Kort daarvoor kreeg Bayern een tweede tegenvaller te verwerken, want ook Ribéry ging geblesseerd naar de kant. De overwinning kwam natuurlijk niet meer in gevaar. Shakhtar kreeg nog wel een mogelijkheid via Luiz Adriano, maar de topscorer van de Champions League met negen doelpunten schoot via een verdediger van Bayern net naast. De thuisclub scoorde nog wel. Lewandowski en Götze maakten er nog 7-0 van.