Kucher schrijft geschiedenis met snelste rode kaart

Door zijn rode kaart na drie minuten tijdens het uitduel met Bayern München heeft Oleksandr Kucher een Champions League-record gebroken. De verdediger van Shakhtar Donetsk kreeg de snelste rode kaart ooit.

Kucher werd al in de derde minuut van het veld gestuurd door scheidsrechter William Collum. De overtreding op Mario Götze leverde tevens een strafschop op, die door Thomas Müller werd benut. Valérien Ismaël raakte zijn record kwijt aan Kucher. Al ruim tien jaar was de Fransman de speler met de snelste rode kaart.

Overigens is Kees van Wonderen de Nederlander die het snelst moest vertrekken tijdens een Champions League-wedstrijd. Tijdens het thuisduel van Feyenoord met Olympique Marseille kreeg de verdediger na axact zeven minuten een rode kaart, maar de Rotterdammers slaagden er desondanks in met 3-0 te winnen.