VI Live: blik terug op een boeiende Champions League-avond

Reacties

Om ook tijdens wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er VI Live, waar het (inter)nationale voetbal op de voet gevolgd wordt.

VI Live: blik terug op een boeiende Champions League-avond

Hiermee is de VI Live voor woensdagavond afgesloten.

23:16 uur: PSG SCHAKELT CHELSEA UIT
Paris Saint-Germain flikt het met tien man in de verlenging! Kopballen van David Luiz en Thiago Silva doen doelpunten van Gary Cahill en Eden Hazard teniet: 2-2. De Fransen gaan door naar de kwartfinale.

23.06 uur: THIAGO SILVA MAAKT 'FOUT' GOED
Paris Saint-Germain komt opnieuw op gelijke hoogte op Stamford Bridge. Thiago Silva, die een strafschop veroorzaakte door een vermeende handsbal, kopt uit een hoekschop 2-2 binnen. Kort daarvoor was de Braziliaan ook al dicht bij de gelijkmaker.

22.47 uur: CHELSEA VANAF DE STIP WEER VOOR
Na een handsbal van Thiago Silva geeft Kuipers een strafschop aan Chelsea, maar raakt de Braziliaan de bal wel...? Hoe dan ook: de penalty is een buitenkansje voor Eden Hazard. De Londenaren staan weer voor: 2-1.

22.36 uur: VERLENGING IN LONDEN
Kuipers fluit na negentig minuten: 1-1. We gaan dus verlengen op Stamford Bridge.

22.34 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN - SHAKTHAR DONETSK 7-0
Bayern München schrijft historie. De 7-0 overwinning op Shakhtar Donetsk is een evenaring van de grootste overwinning in de knock-outfase van de Champions League.

22.30 uur: GÖTZE DOET OOK EEN DUIT IN HET ZAKJE
En dat is zeven! Mario Götze zorgt voor een 7-0 tussenstand bij het duel tussen Bayern München en Shakhtar Donetsk.

22.28 uur: PSG OP GELIJKE HOOGTE
Met een steenharde kopbal doet David Luiz het voor PSG! Uitgerekend de voormalige Chelsea-verdediger maakt gelijk: een verlenging hangt in de lucht.

22.24 uur: CHELSEA OP 1-0
Tegen tien man komt Chelsea op voorsprong: Gary Cahill schiet 1-0 binnen. PSG moet scoren om een verlenging af te dwingen, maar dat wordt een pittig karwei.

22.17 uur: OOK LEWANDOWSKI PIKT TREFFER MEE
Eindelijk komt ook Robert Lewandowski tot scoren. De spits zet Bayern München op een 6-0 voorsprong tegen Shakhtar Donetsk.

22.16 uur: KUIPERS MAAKT VRIENDEN IN LONDEN
Het is niet de avond van Björn Kuipers... Hij verzuimt Diego Costa rood te geven voor een zware tackle, hij komt weg met geel, en geeft PSG-verdediger David Luiz voor licht protesteren eveneens een gele kaart.

22.05 uur: BADSTUBER MAAKT ER 5-0 VAN
Na ruim een uur komt Bayern München op een 5-0 voorsprong tegen Shakhtar Donetsk. Holger Badstuber kopt via de binnenkant van de paal binnen.

22.01 uur: CAVANI MIST WEER
Dat had 'm moeten zijn, voor PSG nota bene! Edinson Cavani omspeelt Thibaut Courtois, maar raakt vervolgens de binnenkant van de paal... En dat met tien man.

21.54 uur: BAYERN DENDERT DOOR
Thomas Müller maakt er kort na de treffer van Franck Ribéry 4-0 van. Waar gaat dit eindigen? Halen we de dubbele cijfers in de Allianz Arena?

21.52 uur: EN DAT IS DRIE DOOR RIBÉRY
In de vijftigste minuut komt Bayern München op een 3-0 voorsprong tegen Shakhtar Donetsk. Na een combinatie met David Alaba rondt Franck Ribéry af in de lange hoek.

21.39 uur: CHELSEA APPELLEERT MASSAAL
De Chelsea-spelers willen Björn Kuipers wel heel graag duidelijk maken dat Zlatan Ibrahimovic rood moet krijgen: alle veldspelers staan na diens overtreding om de Nederlander heen.

21.32 uur: RUSTSTAND CHELSEA - PARIS SAINT-GERMAIN 0-0
Het is rust in Londen: 0-0. PSG moet echter met tien man verder. Dat zal de Fransen gek genoeg evenwel moed geven. Van de laatste vijf keer dat het in de Champions League een rode kaart kreeg, won het uiteindelijk vier wedstrijden.

21.32 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN - SHAKTHAR DONETSK 2-0
Halverwege staat Bayern München al met anderhalf been in de kwartfinale van de Champions League. De Duitsers leiden met 2-0, waardoor Shakhtar Donetsk - dat met tien man speelt - nog twee keer moet scoren.

21.19 uur: BOATENG SCOORT
Het is nu echt beslist in München. Het schot van Robert Lewandowski wordt nog gestopt, maar in de rebound schiet Jérome Boateng raak: 2-0. Shakhtar Donetsk heeft een wonder nodig.

21.16 uur: KUIPERS STUURT ZLATAN WEG
Dat is dapper van Björn Kuipers, maar het lijkt niet helemaal terecht. De Nederlandse arbiter geeft nota bene vedette Zlatan Ibrahimovic rood. De tackle op Oscar was stevig, maar rood...?

21.09 uur: PAAL STAAT 2-0 IN DE WEG
Robert Lewandowski is dicht bij het tweede doelpunt van de avond, maar de Poolse spits van Bayern München kopt op de paal.

21.04 uur: ROBBEN GEBLESSEERD VAN HET VELD
Arjen Robben houdt het nog geen negentien minuten vol. De aanvaller, die twee goede kansen kreeg om te scoren, verlaat het veld met een hamstringblessure. Sebastian Rode komt in het veld als zijn vervanger.

21.02 uur: KANS VOOR PSG
De eerste en vooralsnog grootste kans in Londen was voor PSG. Edinson Cavani nam echter te veel tijd en zag zijn schot gekraakt worden.

20.49 uur: DROOMSTART VOOR BAYERN
Na een overtreding van Oleksandr Kucher op Mario Götze krijgt Bayern München een strafschop, die door Thomas Müller wordt binnengeschoten. De bezoekers moeten verder met tien man na een rode kaart voor Kucher.

20.45 uur: BEIDE ACHTSTE FINALES BEGONNEN
De beide achtste finales van woensdagavond zijn begonnen! Bayern München neemt het thuis op tegen Shakhtar Donetsk, Chelsea ontvangt Paris Saint-Germain.

20.40 uur: SHAKTHAR VINDT MAKKELIJK HET NET
Bayern München is gewaarschuwd: Shakhtar Donetsk scoorde dit seizoen in drie uitwedstrijden al acht keer. Alleen Bayern zelf en Real Madrid deden dat van alle deelnemende clubs beter (elk tien treffers in uitduels).

20.30 uur: DEFENSIE BAYERN MÜNCHEN IJZERSTERK
De defensie van Bayern München is thuis maar moeilijk te passeren. Samen met Atlético Madrid en AS Monaco zijn de Zuid-Duitsers dit seizoen als enigen op eigen veld nog zonder tegengoal in de Champions League.

20.20 uur: PARIS SAINT-GERMAIN IN TOPVORM
Paris Saint-Germain put voor de return in Londen moed uit een fraaie reeks sinds begin dit jaar. Na de 4-2 nederlaag bij SC Bastia van 10 januari bleven de Parijzenaars inmiddels al veertien opeenvolgende officiële duels ongeslagen (W10, G4).

20.10 uur: CHELSEA THUIS STERK TEGEN FRANSEN
Chelsea heeft in zes Europese thuiswedstrijden tegen Franse clubs liefst vijf keer de nul gehouden. Het thuisduel met AS Monaco in het seizoen 2003/04 (halve finale Champions League) vormt de enige uitzondering (2-2).

20.00 uur: OPSTELLINGEN VOOR VANAVOND
Om 20.45 uur worden de returns van de derde en vierde achtste finale van de Champions League gespeeld. Wie voegt zich bij Real Madrid en FC Porto in de kwartfinale?

Het mooiste affiche is vermoedelijk de wedstrijd tussen Chelsea en Paris Saint-Germain in Londen, gefloten door onze landgenoot Björn Kuipers. Voor Gregory van der Wiel is in de verdediging geen plek. Het eerste duel in Frankrijk eindigde in 1-1.
Chelsea: Courtois; Ivanovic, Terry, Cahill, Azpilicueta; Fàbregas, Matic; Ramires, Oscar, Hazard; Diego Costa.
Paris Saint-German: Sirigu; Marquinhos, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell; Verratti, Motta, Matuidi; Pastore, Ibrahimovic, Cavani.

Bij Bayern München heeft Pep Guardiola uiteraard wél ruimte voor Arjen Robben, hij start gewoon in de aanval. De Duitsers moeten de 0-0 uit de heenwedstrijd zien goed te maken.
Bayern München: Neuer; Rafinha, Boateng, Badstuber, Alaba; Schweinsteiger, Götze; Robben, Müller, Ribéry; Lewandowski.
Shakhtar Donetsk: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Schevchuk; Stepanenko; Costa, Teixeira, Fred; Taison, Adriano.

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.