Guardiola: 'Shakhtar in Duitsland titelkandidaat'

Reacties

Bayern München heeft een gunstige uitgangspositie om woensdag de kwartfinale van de Champions League te bereiken. Trainer Josep Guardiola kent echter de gevaren van Shakhtar Donetsk.

Guardiola: 'Shakhtar in Duitsland titelkandidaat'

Bayern moet het karwei op eigen veld afmaken na het doelpuntloze gelijkspel in Oekraïne. Guardiola heeft er alle vertrouwen in dat dat gaat lukken. De trainer heeft er ook geen rekening mee gehouden dat hetzelfde resultaat woensdag na 120 minuten nog steeds op het scorebord staat.

Bayern stapt namelijk zoals gebruikelijk met offensieve gedachten het veld in. 'Ik wil woensdag liever doelpunten maken dan voorkomen. We hebben ook niet geoefend met het nemen van strafschoppen', zei Guardiola een dag voor de tweede ontmoeting met Shakhtar.

Maar dat vertrouwen staat los van zijn bewondering voor de opponent. 'Ze hebben dezelfde kwaliteiten als de grote clubs in Duitsland. Hun spel is ook agressief, met snelle counters. Als Shakhtar in de Bundesliga zou spelen, dan was het een titelkandidaat geweest.'

Guardiola weet uit eigen ervaring hoe lastig Shakhtar kan zijn. Vijf keer stond hij als trainer van Barcelona tegenover de Oekraïense club. Weliswaar zijn de resultaten overwegend positief (vier keer een zege, waaronder de Europese Super Cup in 2009), maar de cijfers waren niet altijd even overtuigend. Naast de opvallende nederlaag in Camp Nou (2-3) in 2008, boekten de Catalanen drie keer een minimale zege.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.