Bayern stuit in grimmig duel op defensie Shakhtar

Reacties

Met Arjen Robben in de basis is Bayern München op bezoek bij Shakhtar Donetsk niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. De Duitsers eindigden de stevige heenwedstrijd in de achtste finale van de Champions League bovendien met tien man.

Bayern stuit in grimmig duel op defensie Shakhtar

Trainer Mircea Lucescu van de thuisploeg koos in Lviv – waar Shakhtar zijn thuiswedstrijden in de Champions League vanwege de burgeroorlog speelt – voor een elftal met een volledige Oost-Europese defensie. Inclusief keeper werd deze gevormd door vier Oekraïners en een Kroaat, terwijl liefst zes Brazilianen de overige zes posities bezetten. Eerstgenoemden hielden Bayern van scoren af, de Zuid-Amerikanen konden zich aan de andere kant niet onderscheiden.

Robben (foto) liet zich in de openingsfase direct een paar keer dreigend zien, maar op aangeven van de Nederlandse vedette wisten Bastian Schweinsteiger (volley naast) en Thomas Müller (zijn rollertje werd uit de doelmond gewerkt) het doel niet te vinden. Dat lukte heel Bayern in het eerste bedrijf overigens niet, de thuisploeg kwam op zijn beurt überhaupt amper aan aanvallen toe.

Ook in de tweede helft van het grimmige duel was Bayern de betere ploeg. De wel erg streng fluitende scheidsrechter Alberto Undiando deelde acht keer geel uit, waarvan twee keer aan Bayern-middenvelder Xabi Alonso. Na het discutabele wegsturen van de Spanjaard, die zijn honderdste duel in het miljoenenbal speelde, wist Bayern uiteindelijk geen bres meer te slaan in de Oekraïense defensie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.