Robben in CL belangrijk voor Bayern, PSG thuis ijzersterk

Reacties

De Champions League is toe aan de achtste finale. Voetbal International brengt acht opvallende feiten over de twee duels van dinsdag: Paris Saint-Germain - Chelsea en Shakhtar Donetsk - Bayern München.

Robben in CL belangrijk voor Bayern, PSG thuis ijzersterk

PARIS SAINT-GERMAIN - CHELSEA (AFTRAP 20.45 UUR)

● Paris Saint-Germain is bezig aan een fraaie reeks Europese thuiswedstrijden. De Parijzenaars zijn al 32 duels op rij ongeslagen voor eigen publiek. Die serie behelst 22 zeges en tien gelijke spelen.

● PSG staat voor de tiende keer in Europees verband tegenover een Engelse club (thuis en uit). De balans is met slechts twee zeges, drie gelijke spelen en vier nederlagen in het nadeel van de Fransen.

● Chelsea kreeg in zijn laatste negen uitduels in de Champions slechts zes doelpunten tegen (vijf clean sheets). Drie van die zes tegentreffers kwamen tot stand in de uitwedstrijd tegen Paris Saint-Germain van vorig seizoen (3-1 nederlaag in de heenwedstrijd in de kwartfinale).

● Chelsea vaart dit seizoen wel bij de doelpunten van aanvaller Diego Costa. De Spaanse international staat op zeventien goals in 27 officiële duels voor The Blues, maar wacht nog wel op zijn eerste treffer in de Champions League voor de Londenaren. Hij bleef in de vijf wedstrijden van de groepsfase telkens droog staan.

Diego Costa (links) namens Chelsea in een luchtduel met Mauricio van Sporting Lissabon.
Diego Costa (links) namens Chelsea in een luchtduel met Mauricio van Sporting Lissabon.

SHAKHTAR DONETSK - BAYERN MÜNCHEN (AFTRAP 20.45 UUR)

● Het is voor het eerst dat Shakhtar en Bayern elkaar ontmoeten in Europees verband. De laatste keer dat de Oekraïners een duel met een Bundesliga-club wonnen, was in 1980 (1-0 tegen Eintracht Frankfurt in de eerste ronde van het UEFA Cup-toernooi).

● Shakhtar is moeilijk te kloppen in Champions League-duels voor eigen publiek. Van de laatste negentien thuisoptredens - de meeste in de Dombass Arena, die door de oorlog in Oekraïne nu echter niet beschikbaar is - resulteerden er maar vier in een (kleine) nederlaag: tegen Barcelona (0-1), FC Porto (0-2), Juventus (0-1) en Athletic de Bilbao (0-1). De overige vijftien wedstrijden leverden negen zeges en zes remises op.

● Bayern München heeft geen geweldige balans in Europese duels op Oekraïnse bodem. De vijf wedstrijden van de Zuid-Duitsers in het Oost-Europese land mondden uit in één overwinning, één gelijkspel en drie nederlagen.

● Arjen Robben was in 45 Champions League-wedstrijden in dienst van Bayern betrokken bij 31 doelpunten. Hij maakter er negentien zelf en bereidde twaalf treffers van ploeggenoten voor.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.