Sevilla-held Coke: 'Dit is niet uit te leggen'

Coke kon zijn geluk niet op na na de gewonnen Europa League-finale tegen Liverpool. De middenvelder was met twee doelpunten de grote man aan de kant van Sevilla, dat met 1-3 won na een 1-0 achterstand bij rust.

'Dit is niet uit te leggen', stamelde Coke na afloop, doelend op het grote verschil tussen de eerste en de tweede helft. 'We hebben geleden vandaag, we hebben het hele seizoen sowieso veel geleden. Veel van onze spelers zijn geblesseerd geraakt en vandaag hebben we voor hen gevochten. We hebben alles gegeven en het is ons gelukt. Juist toen de wedstrijd moeizaam verliep en alles mis dreigde te gaan hebben we als team laten zien over moed en vechtlust te beschikken.'

Kevin Gameiro, die zestien seconden na rust de 1-1 maakte, sloot zich aan bij de woorden van Coke. 'We wisten dat het een zware pot zou worden. We kwamen op achterstand in de eerste helft, maar raakten niet in paniek. Onze trainer (Unai Emery, red.) zei dat we kalm moesten blijven en wachten op ons moment. Dat hebben we gedaan. Na rust was het snel raak en dat hielp ons enorm. Dit is prachtig, het is de derde Europa League-zege op rij.'

In de ogen van doelman David Soria, die altijd speelt in de Europa League maar nog wacht op zijn eerste minuten in La Liga, gaf de wilskracht van Sevilla de doorslag. 'Wij waren het team dat dit toernooi het liefst wilde winnen. Nu moeten we ervan genieten en ons daarna voorbereiden op de finale van de Copa del Rey tegen Barcelona. Ik had hier niet van durven dromen.'