Sevilla grijpt koppositie door horrorreeks af te sluiten

Sevilla heeft voor het eerst sinds 23 mei 2015 een uitwedstrijd gewonnen in de Primera División. Leganés moest in eigen huis in de slotfase het hoofd buigen voor de ploeg van trainer Jorge Sampaoli (foto): 2-3.

Málaga bleef als laatste met lege handen achter nadat het in eigen huis tegen Sevilla had gespeeld. Sindsdien hadden de Rojiblancos 22 keer op rij niet gewonnen op vreemde bodem in La Liga.

Lang leek er niets aan de hand voor Sevilla, dat in de eerste helft op voorsprong was gekomen via Franco Vázquez. De aanvallende middenvelder was in de 28ste minuut trefzeker met een kopbal. Na de 0-2 van Samir Nasri, die scoorde uit de rebound, leek de wedstrijd gespeeld.

Niets was minder waar, want Leganés zette met nog 25 minuten te spelen aan voor een slotoffensief. Dat resulteerde in de aansluitingstreffer van David Timor. De Spanjaard klopte doelman Sergio Rico van buiten het strafschopgebied met een laag en hard schot. De comeback van de promovendus was compleet toen Alexander Szymanowski voor de gelijkmaker tekende.

Sevilla toonde veerkracht en nam het slotakkoord voor zijn rekening. Pablo Sarabia krulde vijf minuten voor het einde de bal van grote afstand prachtig in de verre hoek: 2-3. Door de zege staat de ploeg uit Andalusië in ieder geval voor even bovenaan in La Liga. Achtervolgers Atlético Madrid en Real Madrid kunnen de koploper later vandaag passeren. Atlético speelt om 18.30 uur thuis tegen Granada en om 20.45 uur begint Real aan de uitwedstrijd tegen Real Betis.