Seizoen FC Twente kan beginnen door leningovereenkomsten

Reacties

De clubleiding van FC Twente heeft een akkoord bereikt met de investeerders over leningen van in totaal 20 miljoen euro. Daardoor kunnen de Tukkers op 1 juli bij de KNVB aantonen dat zij over voldoende liquide middelen beschikken.

Seizoen FC Twente kan beginnen door leningovereenkomsten

Ondernemer Dik Wessels staat met zijn bedrijf Reggeborgh garant voor twee keer vier miljoen euro, verdeeld over twee jaar. Vijftien andere ondernemers leggen samen twaalf miljoen euro in. Daardoor wordt de proflicentie - die de club uit Enschede mocht behouden na de uitspraak van de beroepscommissie - niet alsnog ingetrokken.

Voor 1 juli moest FC Twente namelijk aantonen dat de club genoeg geld in kas heeft om aan het nieuwe Eredivisie-seizoen te beginnen. Dat kunnen de Tukkers nu, maar daarmee is de veenbrand in De Grolsch Veste nog altijd niet geblust. De groep investeerders, met Wessels voorop, zijn not amused dat de garantstelling direct lijkt te moeten worden aangesproken en ze zijn ook niet te spreken over de 1,7 miljoen euro die de clubleiding ter compensatie aan de andere Eredivisie-clubs betaalde.

Er wordt gesproken over een vertrek van de commissarissen Jan Schutrups en Ton Heerts en algemeen directeur Onno Jacobs. Er bestaat grote twijfel over hun bestuurlijke kwaliteiten, maar of zij ook daadwerkelijk aftreden is nog onduidelijk. (Mitchell Minaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.