Schweinsteiger nadert basisplaats: 'Wordt beter en stabieler'

Reacties

Bastian Schweinsteiger (31) kreeg in de groepsfase van het EK nog geen basisplaats, maar volgens de Duitse assistent-coach Marcus Sorg gaat daar misschien wel verandering in komen vanaf de achtste finale.

Schweinsteiger nadert basisplaats: 'Wordt beter en stabieler'

'Basti is in een goede toestand. Hij wordt elke week beter, stabieler en speelser', zei Sorg tijdens de persconferentie van donderdagmiddag over de aanvoerder van Die Mannschaft. 'Hij komt zo langzaamaan op het niveau dat hij ons vanaf het begin helpen kan.'

De laatste basisplaats van Schweinsteiger voor Duitsland dateert van 13 november 2015, toen in Parijs met 2-0 werd verloren van Frankrijk. In maart van dit jaar liep hij een knieblessure op, waardoor het EK even in gevaar kwam. Toch nam bondscoach Joachim Löw hem mee.

In de achtste finale tegen Slowakije van komende zondag kan Schweinsteiger dus zijn rentree in de basis maken. Alleen in de groepsduels met Oekraïne (2-0 winst) en Noord-Ierland (1-0 winst) viel de middenvelder van Manchester United in de tweede helft in. Tegen Polen (0-0) bleef hij de hele wedstrijd op de bank.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.