Löw: 'Eigenlijk had Schweinsteiger daar niet mogen opduiken'

Duitsland won in Lille met 2-0 van Oekraïne, mede dankzij een goal van Bastian Schweinsteiger. Hij liet als invaller zien welke waarde hij ook nog niet geheel fit heeft voor zijn ploeg.

Bastian Schweinsteiger besliste de wedstrijd in de extra tijd met de 2-0 voor Duitsland. 'Eigenlijk was het niet zo gepland dat hij zo ver naar voren zou spelen', zei Löw tegen Duitse media over de man die in de 89ste minuut zijn entree maakte. 'Hij moest eigenlijk op het middenveld voor rust zorgen.'

Maar de bondscoach zal het de middenvelder van Manchester United ongetwijfeld vergeven. 'Hij is belangrijk vanwege zijn persoonlijkheid en ervaring. Hij is goud waard voor de ploeg.'

Schweini is na een jaar vol fysieke problemen hard op de weg terug, zo bewees hij met zijn goal. 'Die sprint naar voren en terug was al lastig. Maar je kunt je alleen maar wensen dat dit je overkomt. Ik heb misschien maar driehonderd minuten in de benen in het afgelopen seizoen en dan dit! Ik voel dat ik één helft kan spelen. Het gaat de goede kant op. Maar het belangrijkst is dat we gewonnen hebben', aldus de doelpuntemaker zelf.