Ballack mist persoonlijkheden in Die Mannschaft

Reacties

Het optreden van Duitsland op het EK kan Michael Ballack nog niet bekoren. De 98-voudig international nam donderdag de rol van Franz Beckenbauer over als oud-international die zijn mening over het spel van Die Mannschaft niet onder stoelen of banken steekt.

Ballack mist persoonlijkheden in Die Mannschaft

'Dit team mist een beetje persoonlijkheid en karakter', oordeelde Ballack donderdag in gesprek met ESPN, dat hem als analyticus heeft gestrikt voor dit toernooi. Duitsland zag na het gewonnen WK 2014 steunpilaren én leidersfiguren Per Mertesacker, Miroslav Klose en Philipp Lahm afzwaaien. Bastian Schweinsteiger zette zijn interlandloopbaan wél voort, maar de middenvelder heeft in Frankrijk geen basisplaats nadat zijn voorbereiding werd verstoord door een blessure.

Duitsland speelde donderdagavond doelpuntloos gelijk tegen Polen, vier dagen nadat Oekraïne met 2-0 werd verslagen in de eerste wedstrijd. Ballack vindt dat Duitsland wel iets opportunistischer mag spelen als de situatie daarom vraagt. 'Het grote manco van het team is dat de spelers alles te mooi willen doen. Ze lijken de bal soms in het doel te willen lopen. Natuurlijk is het goed om mooi voetbal te spelen, maar soms moet je gewoon proberen te winnen.'

Ballack speelde in 2010 zijn laatste interland. Door een blessure miste hij het WK 2010, waarop Duitsland als derde eindigde. Na het toernooi in Zuid-Afrika werd hij niet meer opgeroepen door Löw.

Stand in Groep C
Land Duels en Punten Doelcijfers
1. Duitsland 2-4 2-0 (+2)
2. Polen 2-4 1-0 (+1)
3. Noord-Ierland 2-3 2-1 (+1)
4. Oekraïne 2-0 0-4 (-4)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.