Schweinsteiger maakt na halfjaar rentree in 'Mannschaft'

Reacties

Bastian Schweinsteiger zal zaterdagavond zijn opwachting maken tijdens de vriendschappelijke interland van Duitsland tegen Hongarije. Het betreft de laatste oefenwedstrijd van de wereldkampioen voorafgaand aan het EK.

Schweinsteiger maakt na halfjaar rentree in 'Mannschaft'

'Hij straalt pure spelvreugde uit', meldde assistent-bondscoach Thomas Schneider vrijdag tijdens een persconferentie. 'Bastian maakt een heel goede indruk.' Met de nog maar net van een knieblessure herstelde middenvelder van Manchester United wordt geen risico genomen. 'Hij zal twintig of dertig minuten meedoen, dat gebeurt in overleg met onze medische staf.'

Schweinsteiger speelde op 20 maart zijn laatste wedstrijd, de door United met 1-0 gewonnen derby tegen Manchester City. Zijn laatste interland werkte hij op 13 november 2015 af, de door de aanslagen in Parijs overschaduwde oefenwedstrijd tegen Frankrijk (2-0 verlies).

Duitsland treedt tegen Hongarije eveneens aan met Manuel Neuer, Mesut Özil, Toni Kroos en Thomas Müller, die afgelopen zondag in het oefenduel met Slowakije (1-3 verlies) allen niet in actie kwamen. 'Wie er nog meer speelt, zien jullie wel', aldus Schneider.

Op het EK zit Duitsland in een groep met Oekraïne, Polen en Noord-Ierland. De eerste wedstrijd is op 12 juni tegen Oekraïne. Het oefenduel met mede-EK-deelnemer Hongarije begint zaterdag om 18.00 uur en wordt gespeeld in Gelsenkirchen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.