Schreuder: 'Consequent Vitesse voorbeeld voor FC Twente'

Reacties

Trainer Alfred Schreuder vindt dat FC Twente een voorbeeld moet nemen aan Vitesse, omdat de Arnhemmers ondanks het lang uitblijven van goede resultaten bleven vasthouden aan dezelfde speelwijze en voetbalfilosofie. Zondag nemen de nummers zeven en acht van de Eredivisie het tegen elkaar op in De Grolsch Veste.

Schreuder: 'Consequent Vitesse voorbeeld voor FC Twente'

Vitesse won tussen 25 oktober en 14 december geen enkele Eredivisie-wedstrijd en begon het nieuwe jaar ook met nederlagen tegen PSV (0-1) en SC Heerenveen (1-4). Sindsdien gaat het de ploeg van trainer Peter Bosz echter voor de wind met vier zeges op rij zonder ook maar een goal te incasseren. Het is precies wat Schreuder ook voor ogen heeft, nu Twente al drie Eredivisie-duels op rij verloor.

'Vitesse speelt de laatste wedstrijden erg makkelijk en is op dit moment de beste voetballende ploeg in de Eredicisie. Ze hebben een mindere periode gehad, maar zijn daar nu helemaal overheen', vertelt Schreuder op de clubwebsite. 'In de fase dat het bij Vitesse minder ging, hebben ze vastgehouden aan hun visie. Ze zijn hetzelfde blijven spelen en hielden geloof in eigen kunnen. Dat is voor ons ook een voorbeeld.'

Meedogenlozer
Bij Twente ging het de laatste weken vooral mis in defensief opzicht. Tegen ADO Den Haag (0-2), Excelsior (1-3) en Ajax (2-4) kregen de Tukkers liefst negen tegentreffers te verwerken. Schreuder vertelde eerder al dat zijn spelers meedogenlozer moeten worden in het eigen strafschopgebied. Om dat voor elkaar te krijgen, greep Schreuder ook voorbeelden van eigen wedstrijden aan. 'Want tegen Heracles Almelo, AZ en SC Cambuur hebben we laten zien het wel te kunnen.'

In een poging de vorm uit die duels, waarin Twente geen enkel doelpunt incasseerde, te hervinden zal Schreuder moeten improviseren in het hart van de defensie. Andreas Bjelland is geschorst en Rasmus Bengtsson is geblesseerd. Daartegenover staat de rentree van Cuco Martina, die twee weken ontbrak door een hamstringblessure. 'Maar we hebben achterin meerdere opties om dit in te vullen', aldus Schreuder.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.