Meer zorgen voor Schreuder: 'Veel meedogenlozer worden'

Reacties

Alfred Schreuder maakt zich zorgen over het aantal tegengoals dat FC Twente de laatste tijd krijgt. De schorsing van Andreas Bjelland en de blessure van Rasmus Bengtsson komen wat dat betreft slecht uit in aanloop naar het duel met Vitesse van zondag.

Meer zorgen voor Schreuder: 'Veel meedogenlozer worden'

'Na de winterstop krijgen we gemiddeld meer dan twee goals per wedstrijd tegen en dat heb ik hier niet eerder meegemaakt', stelt Schreuder in gesprek met Voetbal International. 'We moeten veel meedogenlozer worden in het eigen strafschopgebied. Wat heb je er als speler voor over om een duel te winnen of een kans te voorkomen? Willen we de play-offs halen en in de bekerfinale komen, dan moet dat echt verbeteren.'

Bengtsson kan door een knieblessure twee tot vier weken niet van de partij zijn, terwijl aanvoerder Bjelland geschorst is. De Twente-coach kan tegen Vitesse wel weer beschikken over verdediger Cuco Martina, die de laatste twee duels miste door een hamstringblessure. Ook middenvelder Shadrach Eghan is inzetbaar. De Ghanees stond ruim drie maanden aan de kant na een schouderoperatie en speelde zaterdag een uur mee met Jong FC Twente tegen Telstar (3-1). Eghan maakte de eerste treffer voor de beloften.

De nummer acht van de Eredivisie verloor de laatste drie competitieduels van achtereenvolgens ADO Den Haag (2-0), Excelsior (1-3) en Ajax (4-2), waardoor de druk op Schreuder is toegenomen. Vitesse won juist de laatste vier duels en is daardoor geklommen naar de zevende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.