Schotland vreest niet voor nieuwe Lewandowski-show

Reacties

Met twaalf doelpunten in zijn laatste vier wedstrijden is het geen vraag meer of Robert Lewandowski in vorm is voor de laatste twee EK-kwalificatieduels van Polen. Toch is Schotland niet bang voor de grillen van de recordjager van Bayern München.

Schotland vreest niet voor nieuwe Lewandowski-show

Lewandowski is met tien doelpunten topscorer van deze EK-kwalificatiecampagne, waardoor de spits van Polen het record van David Healy binnen handbereik heeft. De Noord-Ier baarde opzien door in aanloop naar het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland liefst dertien keer te scoren en daarmee kroonde hij zich tot recordhouder. De wedstrijden tegen Schotland (8 oktober) en Ierland (11 oktober) bieden Lewandowski de laatste mogelijkheid het record van Healy verbreken.

De scoringsdrift van de Pool bezorgt de Schotten, die de Oost-Europeanen donderdagavond in eigen land ontvangen, geen slapeloze nachten. 'We hebben respect voor hem, hij is een fantastische speler, maar wij hebben óók spelers die in vorm zijn', zei assistent-trainer Mark McGhee in aanloop naar het op een na laatste EK-kwalificatieduel. 'Ook spelers van ons hebben het afgelopen weekend gescoord.'

Robert Lewandowski was afgelopen weekend twee keer trefzeker voor Bayern München in het duel met Borussia Dortmund (5-1 zege) en kwam daarmee op twaalf doelpunten in zijn laatste vier duels.
Robert Lewandowski was afgelopen weekend twee keer trefzeker voor Bayern München in het duel met Borussia Dortmund (5-1 zege) en kwam daarmee op twaalf doelpunten in zijn laatste vier duels.

Leigh Griffiths, Steven Fletcher, Chris Martin en Jordan Rhodes mogen voorlopig nog niet aan de veelvraat Lewandowski tippen, maar geven de Schotten wel het vertrouwen dat nodig is om nog aanspraak te kunnen blijven maken op de derde plaats in Groep D. Daarin gaat Duitsland aan kop (negentien punten), gevolgd door Polen (zeventien) en Ierland (vijftien). Schotland behaalde elf punten uit de eerste acht wedstrijden en moet donderdagavond dus winnen.

'Polen heeft een gevaarlijke ploeg', onderkende McGhee. 'Zij zullen denken dat ze hier kunnen scoren. Met Lewandowski hebben ze een gevaarlijke aanvaller in huis, een man in vorm die zijn waarde voor Bayern München de laatste weken keer op keer bewijst en een spits aan wie wij aandacht zullen moeten besteden. Maar ik denk dat zij als ploeg niet verder zijn dan in onze vorige confrontatie (2-2, red.).'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.