Schöne: 'Ik heb laten zien dat De Boer fout zat'

Reacties

Lasse Schöne baalde van zijn reserverol op bezoek bij Vitesse, maar meent dat hij Frank de Boer heeft getoond dat de Ajax-trainer fout zat met die keuze. Voor Riechedly Bazoer en Sam Hendriks was het bezoek aan Arnhem bijzonder.

Schöne: 'Ik heb laten zien dat De Boer fout zat'

'Natuurlijk was het een teleurstelling', doelde Schöne in gesprek met de NOS op het feit dat hij ondanks de afwezigheid van Arek Milik en Anwar El Ghazi niet in de basis stond. De Boer gaf de voorkeur aan een variant met Daley Sinkgraven als rechtsbuiten. 'Zeker toen ik hoorde dat mijn naam er niet tussen stond terwijl Anwar ziek was.'

In de tweede helft mocht de Deen toch opdraven als vervanger van Davy Klaassen. 'Ik denk dat ik heb laten zien dat hij toch fout zat. Wat dat betreft ben ik ook blij dat ik niet vijf minuten, maar 45 minuten kreeg', aldus Schöne, die de 1-3 voor zijn rekening nam. Dat de Deen minder aan bod komt dan in vorige seizoenen, is teleurstellend voor hem. 'Natuurlijk wil ik spelen. Niemand heeft zin om op de bank te zitten', vervolgde Schöne, die nog niet direct over een vertrek gaat nadenken. 'Maar als deze situatie aanhoudt, zou dat wel kunnen', aldus de multifunctionele Schöne, die nog tot medio 2017 vastligt.

Hendriks
Bij zijn doelpunt werd Schöne bediend door de twintigjarige Sam Hendriks, die als invaller zijn debuut mocht maken. Een opmerkelijke entree aangezien de vervanger van El Ghazi in de wedstrijdselectie vrijdag nog drie keer scoorde namens Jong Ajax tegen Fortuna Sittard. 'Ik hoorde  het gisteravond al; dat ik stand-by moest blijven.  Ik zag het als een beloning en een hele eer. Dat ik uiteindelijk nog minuten heb gemaakt; daar ben ik heel blij mee', aldus de aanvaller, die zelf ook dicht bij een treffer was.

Hoe de toekomst van Hendriks er in Amsterdam uitziet, weet hij zelf ook niet. 'Ik blijf in ieder geval keihard werken. In overleg met de club moeten we kijken wat voor mijn ontwikkeling het beste is. Vooralsnog heb ik nog geen reden om ergens anders aan te denken', antwoordde hij desgevraagd op de optie om elders op huurbasis ervaring op te doen.

Feyenoord
Riechedly Bazoer hoeft zich in tegenstelling tot Schöne geen zorgen te maken; de negentienjarige middenvelder blonk zondag uit en is een vaste waarde bij de Amsterdammers. De Boer loofde de jongeling na afloop van het duel in Arnhem zelfs uitvoerig. Zelf was Bazoer eveneens tevreden. 'Na hun 1-0 namen wij de wedstrijd over en maakten we drie doelpunten. Dat toont ook dat we conditioneel heel sterk zijn.' De middenvelder richt nu zijn pijlen op woensdag, als in De Kuip het bekerduel met Feyenoord op het menu staat. 'Dat is een topper en een mooi affiche. Het is bekervoetbal; dus alles of niets. We moeten winnen. Dat het een mooie wedstrijd gaat worden, is dus wel zeker.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.