De Boer ziet Bazoer als absolute uitblinker bij Ajax

Reacties

Ajax-trainer Frank de Boer heeft genoten van zijn ploeg op bezoek bij Vitesse. De coach wees na de 3-1 zege in Arnhem Riechedly Bazoer - maker van tweede Amsterdamse goal - aan als zijn absolute uitblinker, maar had ook lovende woorden over voor de teamprestatie en de veerkracht van de koploper.

De Boer ziet Bazoer als absolute uitblinker bij Ajax

'Ik denk dat we verdiend gewonnen hebben', stelde De Boer na afloop voor de camera's van de NOS. 'We hebben een heel goede teamprestatie afgeleverd. Behalve de eerste vijf minuten waren we heel agressief en stonden we compact. Bazoer kreeg voor rust al een enorme kans.'

'In de tweede helft komt Vitesse wat gelukkig op voorsprong', refereerde hij aan de goal van Valeri Qazaishvili in de 54ste minuut. 'Dan is het fantastisch om te zien dat mijn spelers hun rug rechten. Mentaal zit het dus wel goed. We hadden volgens mij ook bijna de gehele wedstrijd de controle, hetgeen hen ook een beetje frustreerde. Volgens mij was het wachten op een goal.'

De Boer toverde in Gelredome noodgedwongen een variant uit zijn hoed. Daley Sinkgraven startte door de afwezigheid van onder anderen Anwar El Ghazi en Arek Milik als rechtsbuiten. 'Ga nou de eerste twee keer buitenom, dan krijg je daarna aan de binnenkant meer ruimte, had ik nog tegen hem gezegd', aldus De Boer, die de jongeling zijn advies niet zag opvolgen. 'Younes doet dat ook en dat zet de tegenstander aan het denken. Misschien was het de spanning en had Daley niet verwacht dat hij zou spelen?', wilde De Boer Sinkgraven niet veroordelen.

Op de vraag wie de uitblinker was, had De Boer voor een antwoord nauwelijks tijd nodig. 'Bazoer. Hij speelde écht fantastisch. Ik had het er net ook al met Dennis (Bergkamp, assistent-coach, red.) over. Zo vrij en onbevangen als hij speelt. Hij is zo snel en krachtig. Dit is een mooie beloning voor hem', aldus De Boer, die baalde dat Ajax niet nog een vierde keer scoorde. 'Dat was namelijk een heel mooi gebaar geweest naar Johan Cruijff', besloot hij met een verwijzing naar de tegen longkanker vechtende legendarische nummer 14.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.