SC Heerenveen bij AZ met Eikrem en Ziyech op middenveld

SC Heerenveen-trainer Marco van Basten kiest in de uitwedstrijd tegen AZ voor een aanvallend middenveld, met zowel Magnus Eikrem (foto midden) als Hakim Ziyech (foto links).

SC Heerenveen bij AZ met Eikrem en Ziyech op middenveld

Meestal kiest Van Basten kiest voor slechts één van deze creatieve middenvelders in zijn basisopstelling. Door een blessure van Joey van den Berg was hij echter genoodzaakt aanpassingen te doen. Woensdag had Eikrem Van den Berg ook al vervangen in het bekerduel met de Alkmaarders(2-2). Christian Kum vervangt de geschorste Kenny Otigba in het centrum van de defensie.

Bij AZ staat Donny Gorter voor de tweede keer dit seizoen in de basisopstelling. De linksback speelde op 28 september voor het laatst in de competitie, toen PSV met 2-1 verslagen werd. Gorter speelt omdat Jan Wuytens en Ridgeciano Haps niet inzetbaar zijn. Nick Viergever verschuift hierdoor naar het centrum. Nemanja Gudelj keert terug van een schorsing, die hem sinds eind november in de Eredivisie langs de kant hield.

Opstelling AZ: Esteban; Johansson, Gouweleeuw, Viergever, Gorter; Gudelj, Ortiz, Martens; Gudmundsson, Jóhannsson, Beerens.

Opstelling SC Heerenveen: Nordfeldt; Van Anholt, Kum, Kruiswijk, Dijks; De Roon, Ziyech, Eikrem; Basacikoglu, Finnbogason, Slagveer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen