Van Basten wil revanche: 'Voorin moet het veel efficiënter'

SC Heerenveen krijgt enkele dagen na de bekeruitschakeling tegen AZ de kans op revanche tegen de Alkmaarders. Trainer Marco van Basten van de Friezen zegt dat zijn ploeg zowel offensief als defensief beter voor de dag moet komen om een nieuwe nederlaag te vermijden.

Van Basten wil revanche: 'Voorin moet het veel efficiënter'

Heerenveen werd woensdag weliswaar pas na strafschoppen uitgeschakeld door AZ, maar Van Basten stelt dat de bekernederlaag niet uitsluitend het gevolg was van een ongelukkig verlopen penaltyserie. De coach zag dat zijn elftal tijdens het duel diverse kansrijke situaties onbenut liet, iets dat zaterdagavond in Alkmaar volgens hem dan ook beter moet.

'We scoorden woensdag uit een vrije trap en een strafschop, maar hebben een paar keer drie tegen drie of zelfs vier tegen drie gestaan. Met die momenten zijn we slordig omgegaan door geen kansen te realiseren. We moeten voorin absoluut efficiënter spelen, willen we als winnaar van het veld kunnen stappen', aldus Van Basten.

Clubtopscorer Alfred Finnbogason, in de Eredivisie dit seizoen al goed voor zestien doelpunten, wist zich woensdag niet van de aanvallende misère te onderscheiden. In de laatste vier duels van de Friezen bleef de IJslander drie keer droog staan, maar toch maakt Van Basten zich niet druk. 'Ik heb de overtuiging dat Alfred het zaterdag beter zal doen', vervolgt hij.

Ook verdedigend kende Heerenveen de nodige strubbelingen in Alkmaar. 'De afspraak was iets eerder druk te zetten dan anders. Dat pakte tweemaal verkeerd uit', gaat San Marco verder. Uit de fouten van het bekerduel van woensdag zal Heerenveen dan ook lering moeten trekken, stelt de coach tot slot. 'We zullen ons instellen op AZ en dan op zoek gaan naar kansen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen