Sammer ontbreekt wegens gezondheid in dug-out Bayern

Reacties

Matthias Sammer zal tot nader order niet aanwezig zijn bij wedstrijden van Bayern München. De sportief directeur kampt met een doorbloedingsstoornis in de hersenen.

Sammer ontbreekt wegens gezondheid in dug-out Bayern

Sammer ontbrak in de laatste twee duels met Werder Bremen en Hertha BSC al in de dug-out, maar onduidelijk was de precieze reden daarvan. Bayern heeft zondagavond in een statement op de eigen website laten weten dat de 48-jarige oud-international het slachtoffer is geweest van een 'kleine doorbloedingsstoornis in de hersenen, die compleet en zonder enige gevolgen zal genezen.' 

Het gaat waarschijnlijk om een TIA of een RIND, afhankelijk van hoelang de uitvalverschijnselen aanhouden. Sammer zegt zich goed te voelen. 'Ik voel me op geen enkele manier beperkt en de artsen hebben me verzekerd dat ik volledig zal genezen en herstellen. Maar ik geef mezelf de tijd om te herstellen. Daarna zal ik met al mijn energie weer klaarstaan voor het team en Bayern.'

Voorzitter Karl-Heinz Rummenigge spreekt zijn steun uit voor Sammer. 'Het belangrijkste is nu dat Sammer volledig herstelt. Matthias weet dat we hem de tijd zullen geven die hij nodig heeft, voordat hij zijn werk bij Bayern weer oppakt', aldus Rummenigge over zijn collega, die sinds 2012 werkzaam is bij Bayern als sportief directeur.

Bayern gaat woensdag in de halve finale van de Champions League op bezoek bij Atlético Madrid. Komende zaterdag staat de kampioenwedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach op het programma. Dat Sammer daar waarschijnlijk niet bij zal zijn, heeft in Duitsland voor verbazing gezorgd. De voormalige libero houdt er volgens Duitse media een gezonde levensstijl op na.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.