Lahm blijft thuis voor mogelijk kampioensduel Bayern

Reacties

Bayern München rekent er niet op dat het zaterdag al kampioen wordt. Trainer Pep Guardiola laat daarom ook zijn aanvoerder Philipp Lahm thuis.

Lahm blijft thuis voor mogelijk kampioensduel Bayern

Bayern München kan zaterdag de 26ste Duitse titel bemachtigen als het zelf wint van Hertha BSC én nummer twee Borussia Dortmund tegelijkertijd niet thuis geeft bij VfB Stuttgart.

Maar in Beieren is dat scenario weggezet als zeer onwaarschijnlijk. Tekenend is dat Lahm de wedstrijd in Berlijn mag laten lopen om zich in alle rust voor te bereiden op de Champions League-halve finale tegen Atlético Madrid van woensdag. Sterker nog, Guardiola neemt slechts zeventien man mee naar de Duitse hoofdstad.

De Spaanse coach ziet het niet gebeuren dat Lahm ontbreekt bij de kampioenswedstrijd. 'Borussia Dortmund zal winnen in Stuttgart. We hebben nog twee overwinningen nodig. We nemen het stap voor stap. Als we zaterdag winnen, dan is het bijna voorbij.'

Jérôme Boateng is waarschijnlijk wel van de partij als Bayern zich volgende week verzekert van de titel. De centrale verdediger is hersteld van een spierblessure, die hem sinds januari aan de kant heeft gehouden. Hoewel hij vrijdag de afsluitende groepstraining doorstond, is een rentree in Berlijn volgens Guardiola niet aan de orde.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.