Boateng geeft hoop op EK-deelname niet op: 'Moet lukken'

Reacties

Jérôme Boateng verwacht er komende zomer gewoon bij te zijn wanneer Duitsland deelneemt aan het EK in Frankrijk. De 27-jarige verdediger van Bayern München is herstellende van een zware bovenbeenblessure.

Boateng geeft hoop op EK-deelname niet op: 'Moet lukken'

Door een complexe spierscheuring staat Boateng de komende drie maanden hoe dan ook aan de kant. Het EK begint voor Duitsland op 12 juni, over 139 dagen, met een wedstrijd tegen Oekraïne. De verdediger verwacht tegen die tijd weer fit te zijn.

'Het moet lukken, ik moet normaal gesproken voldoende tijd hebben om fit te worden voor het EK. Ik moet er echter eerst maar eens voor zorgen dat ik na mijn blessure weer op mijn oude niveau kom', aldus Boateng in gesprek met het Duitse Sport1. De mandekker baalt nog altijd flink van zijn blessure. 'Het schoot er in een duel zomaar in. Ik heb in mijn carrière nog nooit eerder een ernstige blessure gehad. Ik merk dat ik niet goed in mijn vel zit nu ik mijn energie niet kwijt kan op het veld.'

Teammanager Oliver Bierhoff van de Duitse nationale ploeg gaat er voorlopig ook van uit dat Boateng het EK gaat halen. 'We hopen dat hij aan het einde van het seizoen nog wat wedstrijden meepakt en rekenen erop dat alles positief uitpakt.' Boateng speelde tot dusver 57 interlands voor Duitsland en is normaliter zeker van een basisplaats bij de nationale ploeg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.