B-team Dortmund stelt titelfeest winnend Bayern uit

Reacties

Bayern München moet nog minimaal een week wachten op het kampioenschap in de Bundesliga. Concurrent Borussia Dortmund won namelijk ook zijn lastige uitduel.

B-team Dortmund stelt titelfeest winnend Bayern uit

Hertha BSC - Bayern München 0-2
Met het tweeluik tegen Atlético Madrid in de Champions League voor de boeg wachtte de regerend kampioen eerst nog een zware uitwedstrijd tegen Hertha BSC, vorig seizoen op doelsaldo aan degradatie ontsnapt en nu de nummer vier op de ranglijst.

Toch zat er tot zaterdag al een gat van 29 punten tussen de twee ploegen en die kloof werd na een van richting veranderd schot van Arturo Vidal uitgediept tot 32. De Chileen maakte al zijn vierde treffer voor de Rekordmeister in de laatste zes officiële duels. Douglas Costa zorgde tien minuten voor tijd dat Hertha na tien thuisduels in de competitie zonder nederlaag weer eens zonder punten afdroop. Keeper Thomas Kraft kon de streep van de Braziliaan alleen maar horen.

VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 0-3
Trainer Thomas Tuchel stuurde niet zijn sterkste elf het veld in, maar Schalke 04 ondervond twee weken geleden ook al dat Dortmund over een zeer brede en gelijkwaardige selectie beschikt.

De thuisploeg vecht tegen degradatie, maar zag de bezoekers eenvoudig weglopen. Shinji Kagawa maakte halverwege de eerste helft 0-1 en de zeventienjarige Christian Pulisic verdubbelde de marge op slag van rust. Henrik Mkhitaryan maakte er ook nog 0-3 van.

Bayern kan nu volgende week zaterdag op eigen veld kampioen worden, als het thuis tegen Borussia Mönchengladbach minimaal net zoveel punten pakt als Dortmund tegen VfL Wolfsburg.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.