Dortmund mag ten koste van Hertha opnieuw naar Berlijn

Reacties

Voor het derde jaar op rij heeft Borussia Dortmund de finale om de DFB-Pokal bereikt. In Berlijn, waar het volgende maand terugkeert voor de eindstrijd, won de ploeg van trainer Thomas Tuchel met 3-0 van Hertha BSC. De nummer twee van de Bundesliga hield het wel onnodig lang spannend.

Dortmund mag ten koste van Hertha opnieuw naar Berlijn

Het in competitieverband al drie maanden ongeslagen Dortmund lag weliswaar al vroeg op koers voor de derde finaleplaats in drie jaar tijd, maar door onzorgvuldigheid in de afronding en enkele uitstekende saves van Hertha-goalie Rune Jarstein was de openingsgoal van Gonzalo Castro lang de enige treffer in de halve finale van het Duitse bekertoernooi.

Castro had de bal na twintig minuten met gevoel in de bovenhoek gekruld, nadat een schot van Marco Reus was gekraakt. De middenvelder was even daarvoor nog buiten de lijnen behandeld voor een bloedende hoofdwond. Pas in de 75ste minuut kreeg zijn goal navolging, toen Reus het eindstation was van een flitsende tegenstoot. Henkrikh Mkhitaryan tekende voor het slotakkoord.

Omdat het zo lang duurde voordat Dortmund een veilige marge bereikte, mocht Hertha blijven dromen. Salomon Kalou miste in de tweede helft echter twee goede mogelijkheden, waardoor De Oude Dame zich kan richten op de strijd om Champions League-voetbal. Dortmund moet na twee verloren bekerfinales afrekenen met Bayern München om het seizoen toch nog af te sluiten met een prijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.