Müller leidt Bayern langs Werder naar bekerfinale

Reacties

Bayern München heeft zich ten koste van Werder Bremen geplaatst voor de finale van de strijd om de DFB-Pokal. Thomas Müller was de gevierde man in de Allianz Arena (2-0).

Müller leidt Bayern langs Werder naar bekerfinale

Met nog vier duels voor de boeg is Bayern hard op weg naar de landstitel, want de voorsprong op nummer twee Borussia Dortmund bedraagt zeven punten. Ook is de ploeg van trainer Pep Guardiola, die na dit seizoen naar Manchester City vertrekt, nog actief in de Champions League. In de halve finale is Atlético Madrid de tegenstander. Daardoor lonkt net als in het seizoen 2012/13 de treble, want op 21 mei staat Bayern in de eindstrijd van het bekertoernooi.

Dankzij Müller werd Werder namelijk eenvoudig verslagen. Na een half uur kopte hij binnen uit een hoekschop van Xabi Alonso. Het was zijn 150ste treffer in dienst van Bayern. Müller was de vijfde speler die deze mijlpaal bereikte. In de 71ste minuut besliste Müller de wedstrijd door een strafschop te benuten, die was toegekend na een overtreding van Janek Sternberg op Arturo Vidal. Daar bleef het bij in München.

In de finale is Borussia Dortmund of Hertha BSC de tegenstander. Zij spelen morgen in de andere halve finale. Mogelijk is Arjen Robben er op 21 mei in Berlijn ook weer bij. De buitenspeler van Bayern ontbrak nu nog vanwege een bovenbeenblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.