Bayern neemt voorschot op titel door zege op Huntelaar

Reacties

Bayern München heeft opnieuw een lastige horde genomen in de Duitse titelstrijd. In eigen huis werd Schalke 04 aan de kant gezet, waardoor het kampioenschap binnen handbereik is: 3-0.

Bayern neemt voorschot op titel door zege op Huntelaar

Het kostte Bayern ruim vijftig minuten om de door Schalke 04 geconstrueerde muur te slechten. Na een kopbal van Arturo Vidal was het Robert Lewandowski die uit de draai de score opende. De Poolse spits zat woensdag in het Champions League-duel met Benfica nog op de reservebank en toonde bij zijn terugkeer in de basis dus direct zijn waarde. Met een tegendraadse kopbal uit een voorzet van Rafinha gooide Lewandowski na een uur het duel in het slot. De aanvalsleider van Bayern komt daarmee op 38 doelpunten in alle competities dit seizoen, wat een nieuw persoonlijk record betekent.

Voor Klaas-Jan Huntelaar viel er weinig eer te behalen in de Allianz Arena. Toen de Schalke-spits in de 69ste minuut moegestreden het veld verliet, had hij slechts negentien balcontacten en één doelpoging achter zijn naam staan. In de 31ste minuut werd een kopbal van Huntelaar uit een corner eenvoudig gekeerd door Manuel Neuer, die tegen zijn oude club niet hoefde te vissen.

De lastige avond van Klaas-Jan Huntelaar in een beeld gevangen.
De lastige avond van Klaas-Jan Huntelaar in een beeld gevangen.

Invaller Franck Ribéry zorgde ervoor dat de supporters ook in de slotfase nog konden smullen. Na een fraaie individuele actie kreeg de Fransman de bal bij Vidal, die de 3-0 tegen de touwen schoot.

Door de overwinning op Schalke 04 lijkt Bayern het kampioensfeest te kunnen gaan plannen. Trainer Pep Guardiola komt met zijn elftal namelijk op 78 punten en weet dat achtervolger Borussia Dortmund maximaal vijf punten meer kan behalen in het restant van de competitie. Gezien het betere doelsaldo kan het nauwelijks nog misgaan voor Der Rekordmeister. Bayern maakt ook nog kans op het veroveren van de DFB-Pokal en de Champions League, waarin respectievelijk Hertha BSC en Atlético Madrid de opponenten zijn.  

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.