Samenvattingen EL: Maher schittert, Guidetti belangrijk

Reacties

Hoewel veel clubs al zeker waren van overwintering, viel er donderdag nog genoeg te beleven tijdens de afsluitende speelronde van de groepsfase in de Europa League. De samenvattingen van AZ, Ajax en Feyenoord zijn hier te zien.

Samenvattingen EL: Maher schittert, Guidetti belangrijk

Het al geplaatste Anderlecht kwam in eigen huis van een koude kermis thuis. De Belgische recordkampioen gaf een 2-0 voorsprong uit handen tegen Saint-Étienne, dat profiteerde van verdedigende fouten van de thuisploeg.

In Groep K was het doek al gevallen voor Internazionale. Ook Southampton strandde. De Engelse club moest voorrang verlenen aan Hapoel Beer Sheva nadat de onderlinge wedstrijd donderdag in 1-1 eindigde, ondanks een goal van Virgil van Dijk.

Celta de Vigo mag in Groep G in de slipstream van Ajax mee naar de knock-outfase. John Guidetti zette de Spanjaarden op het goede spoor in de uitwedstrijd tegen Panathinaikos. Het werd uiteindelijk 0-2.

In Groep H regeerde Shakhtar Donetsk als een despoot. De topclub uit Oekraïne bracht het totaal op achttien punten na de spectaculaire 2-4 zege op Sporting Braga. Nummer twee AA Gent gaf in deze poule liefst tien punten toe.

In diezelfde groep finishte AA Gent als tweede door met 0-1 te winnen bij Konyaspor. De bevrijdende treffer van Kalifa Coulibaly viel pas diep in de blessuretijd.

Bij Manchester United zette Henrikh Mkhitaryan zijn renaissance voort. De Armeniër trof heerlijk doel in het duel met Zorya Luhansk. The Red Devils wonnen met 0-2 en overleefden de groep met verder Fenerbahçe en Feyenoord.

Mede dankzij uitblinker Adam Maher boekte Osmanlispor een 2-0 overwinning op FC Zürich. De Turkse club loot daardoor maandag mee voor de zestiende finale.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.