UEFA neemt uitblinker Van de Beek op in Elftal van de Week

Reacties

Donny van de Beek heeft met zijn eerste seizoensoptreden in de Europa League meteen een plaats in het UEFA Elftal van de Week bemachtigd. De negentienjarige Ajacied blonk uit in het duel met Panathinaikos (2-0).

UEFA neemt uitblinker Van de Beek op in Elftal van de Week

Trainer Peter Bosz stuurde donderdagavond een piepjong elftal het veld in tegen de Grieken. Van de Beek was één van de vijf tieners die in De Arena in de basis begonnen tegen de nummer twee van de Super League. Net als Mateo Cassierra, Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Matthijs de Ligt had Van de Beek van zenuwen echter geen last. De Amsterdammers speelden frivool en waren dankzij doelpunten van routinier Lasse Schöne en Kenny Tete te sterk voor de bezoekers.

Van de Beek was zelf ook nadrukkelijk op zoek naar een treffer. De middenvelder, die dit seizoen vooral uitkomt voor Jong Ajax in de Jupiler League, nam het doel van keeper Luke Steele meerdere malen onder vuur, maar het talent zag zijn goede spel niet bekroond worden met een doelpunt.

Ook zonder treffer vond de UEFA het spel van de negentienjarige Van de Beek goed genoeg om hem in het Elftal van de Week op te nemen. De Nederlander wordt op het middenveld geflankeerd door Konstantinos Fortounis van Olympiakos, Yehven Konoplyanka van Schalke 04 en leeftijdsgenoot Youri Tielemans van Anderlecht.

Voorin is er plaats voor de gerenommeerde Aritz Aduriz van Athletic de Bilbao, als topscorer van de Europa League. Edin Dzeko, die namens AS Roma een hattrick maakte tegen Viktoria Plzen, en Wayne Rooney, die Feyenoord met een doelpunt en een assist pijn deed, completeren het aanvalstrio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.