Centurion Blind apetrots na jubileumduel met Feyenoord

Reacties

Het Europa League-duel met Feyenoord was de honderdste wedstrijd van Daley Blind in het shirt van Manchester United. De 26-jarige Nederlander is trots op die bijzondere mijlpaal.

Centurion Blind apetrots na jubileumduel met Feyenoord

Het jubileumduel van Blind groeide uit tot een succes donderdagavond op Old Trafford. The Red Devils waren met 4-0 te sterk voor Feyenoord en Blind en zijn collega-verdedigers hielden de deur achterin op slot. 'In de eerste helft werd Feyenoord nog wel twee keer goed gevaarlijk, maar in de tweede helft was het na de 2-0 gespeeld', blikt hij terug bij FOX Sports.

Blind maakte in 2014 voor ruim zeventien miljoen euro de overstap van Ajax naar Manchester en was onder Louis van Gaal meteen een vaste waarde. Uiteindelijk kwam hij in twee seizoenen onder de Nederlander tot liefst 85 optredens. Blind groeide onder de vleugels van Van Gaal uit tot één van de belangrijkste spelers bij United en leek na periodes op het middenveld en linksback zijn vaste plek te hebben gevonden in het centrum van de defensie.

Onder Mourinho speelde Blind weliswaar al vijftien wedstrijden, de Amsterdammer is niet altijd meer zeker van een basisplaats. De Portugees haalde met miljoenenaankoop Eric Bailly een geduchte concurrent voor het centrum. Blind begon het seizoen nog naast Bailly, maar na een tegenvallend optreden tegen Manchester City (1-2 verlies) gaf Mourinho de voorkeur aan Chris Smalling.

'Natuurlijk is het ietsje anders onder Mourinho, maar ik voel nog steeds het vertrouwen. We hebben een sterke groep, er is heel veel concurrentie en ik zal net als de rest moeten laten zien dat ik wil spelen', aldus Blind, die door blessures nog steeds regelmatig in actie komt bij The Mancunians, zij het als centrale verdediger, zij het als linksback.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.